17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Işılay öğretmen umut olacak

IŞILAY ÖĞRETMEN DÖRT KİŞİYE HAYAT VERECEK

Düzce'de geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesinde beyin ölümü gerçekleşen beden eğitimi öğretmeni Işılay Şahinoğlu'nun organları dört kişiye hayat verecek.

Düzce'nin Yığılca ilçesi Hecinler mevkiinde 18 Ocak 2011 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, Yığılca Gazi İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni 32 yaşındaki Işılay Şahinoğlu ağır yaralanmış ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yaklaşık 22 günlük yaşam savaşını kaybeden Işılay öğretmenin dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Işılay öğretmenin annesi Erhan ve babası Selim Şahinoğlu kızlarının vasiyetini yerine getirerek organlarını bağışladı. Işılay

öğretmenin kalp, karaciğer ve böbrekleri uzun zamandan beri organ bekleyen dört hasta için yaşam umudu oldu. Organ bekleyen hastalara nakil için önce Düzce'nin bağlı bulunduğu Bursa Bölge Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ve ardından da Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile temasa geçilerek gerekli izin alındı. Organ nakli için Düzce'ye iki ambulans helikopter ve uzman ekip gönderildi. Düzce Tıp Fakültesi Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla

alınan Işılay öğretmenin kalbi İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğeri Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Uygulama Hastanesi'ne, böbrekleri ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne iki ambulans helikopterle gönderildi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Murat Döşoğlu, Işılay öğretmenin 4 kişiye hayat vereceğini belirterek, "Işılay öğretmenin beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi organlarının bağışlanmasına karar verdi. Örnek bir davranış sergilediler. Kendilerini tebrik ediyoruz."

IŞILAY ÖĞRETMEN DÖRT KİŞİYE HAYAT VERECEK
IŞILAY ÖĞRETMEN DÖRT KİŞİYE HAYAT VERECEK
IŞILAY ÖĞRETMEN DÖRT KİŞİYE HAYAT VERECEK
IŞILAY ÖĞRETMEN DÖRT KİŞİYE HAYAT VERECEK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2011 Perşembe 18:40:00
Güncelleme :10 Şubat 2011 Perşembe 19:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?