17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İSKİ'den Düzce'ye inceleme

İstanbul'un su ihtiyacının önemli bölümünün karşılandığı Melen havzasında çevre kirliliğinin önlenmesi ve su kalitesinin yükseltilmesi için gerekli çalışmalara İSKİ tarafından start verildi.


İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Melen havzasının başlangıç noktası olan Düzce bölgesinde kurmay heyetiyle birlikte incelemelerde bulundu. Düzce Belediyesi yetkililerinin de katıldığı inceleme gezisi sonrasında değerlendirmelerde bulunan Vural, Melen havzasının hem İstanbul, hem de Türkiye için büyük önem arz ettiğini ve mutlaka korunması gerektiğini vurguladı.


Melen suyunun geçen yıldan itibaren İstanbul'da içme suyu olarak kullanıldığına dikkat çeken İSKİ Genel Müdürü Vural, "Melen havzasındaki son durumu görmek ve yapılacak yeni yatırımlar konusunda yerinde tespitler yapmak için Düzce'ye geldik. Çevrenin korunması çalışmaları kapsamında çöp depolama alanlarında rehabilitasyon uygulamaları yapacağız. Bir yandan çevreyi korurken, diğer yandan da su kalitesini artıracağız" dedi.


Mevlüt Vural, Melen Çayı kenarında faaliyet gösteren ve çevre kirliliğine neden olan sanayi tesisleri konusunda ise, "Her fabrikanın, her işletmenin arıtma tesisi yapması gerekiyor. Biz İSKİ olarak bunun denetimini ve kontrollerini yapacağız. Örneğin Pakmaya fabrikası arıtma tesisi kuruyor. Eğer yapılacak ölçümler neticesinde bu tesisimiz kirlilik oluşturmazsa sorun olmaz. Biz fabrikaların kapatılmasını değil, çevreye uyumlu olmasını ve çevreyi kirletmemelerini istiyoruz. Biz çevrenin ve Melen suyunun kirlenmesini önlemek için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.


Vural ve beraberindekiler Düzce gezisi kapsamında Düzce Belediyesi atık su arıtma tesisleri ile eski çöp döküm sahasında da incelemelerde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 16:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?