17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İtfaiye 346 yangına müdahale etti

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2007 yılında başta anız ve ev yangını olmak üzere 346 yangına müdahalede bulunduğu belirtildi.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen, 2007 yılında 610 yangın ihbarına çıkış yaptıklarını, bunlardan 346 tanesine müdahale ettiklerini söyledi. İşleyen, "Düzce'de 2007 yılında havaların da kurak gitmesi nedeniyle başta anız ve ev yangını olmak üzere 610 ihbara çıkış yaptık. Bu çıkışlarda 346 yangın, ekiplerimizin müdahalesi ile söndürüldü. 2007'deki yangınlarda can kaybı olmaması sevindirici. Yangınların çıkış nedenlerinin başında ise dikkatsizlik ve tedbirsizlik geliyor" dedi.

İşleyen, her evde, işyerinde ve araçta görünür bir yerde mutlaka yangın söndürücü olması gerektiğine de dikkat çekerek, "Yangında ilk müdahale çok önemli. Alınacak bir yangın tüpü ile yapılacak müdahale, büyük maddi hasarları ve can kayıplarını önleyebilir" şeklinde konuştu.

İtfaiye Müdürü İşleyen, olası bir yangında vatandaşın ilk olarak 110 numaralı telefonu araması gerektiğini de söyleyerek, "Vatandaşlarımız yangın olduğunda ilk olarak bize haber versin. Ardından kendini tehlikeye sokmayacak bir biçimde müdahalede bulunabilir. Eğer yangın müdahale edilemeyecek kadar büyükse ev veya işyerlerinde kapı ve pencereleri kapatarak yanan yerin hava almasını engelleyip itfaiye ekiplerini beklesinler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 16:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?