17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

İtfaiye erinin can güvenliği

Düzce'de itfaiye erleri, yangına müdahale ederken yanlarında 'Kişisel Hareketsizlik Cihazı' taşıyarak can güvenliklerini sağlıyor.


Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü erleri, kullanıcının herhangi bir nedenden dolayı 20 saniye hareketsiz kalması durumunda alarm veren kişisel hareketsizlik cihazı kullanıyor.


İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen, Düzce İtfaiyesi'nin teknik donanım ve eğitimi ile bir çok il itfaiyesi arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, "İtfaiyemizde aylık olarak 50'ye yakın yangına müdahalede bulunuyoruz. 52 personelimiz var. Ayrıca itfaiyede 8'i arozöz, 2 kurtarma aracı, 1 ambulans olmak üzere toplam 13 aracımız bulunuyor" dedi.


İşleyen, her evde bir yangın tüpünün bulunmasını gerektiğini işaret ederek, "Her evde en az bir yangın tüpü olması gerekiyor. Bunu da temin edemiyorlarsa hiç olmazsa mutfakta veya banyoda 1 kova içinde su dolu halde bulunsun. Bir kova su ile söndürülecek yangın, belli bir zaman sonra söndürmesi güç bir yangına dönüşebilir. Evde alınacak küçük tedbirler büyük afetlerden korur" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 14:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?