17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kaçak silah imalathanesine baskın

Düzce Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kaçak silah üretildiği belirlenen imalathaneye düzenlediği operasyonda, 15 tabanca, 6 av tüfeği, çok sayıda fişek, mermi ile silah üretiminde kullanılan malzeme ele geçirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akçakoca yolu Tepeköy mevkisinde, şüphe üzerine, H.T'nin kullandığı otomobilde arama yaptı.

Aramada, H.T'nin üzerinde ve arabasında 2 adet ruhsatsız 9 milimetre çapında tabanca ile 1 adet otomatik av tüfeği ele geçirildi.

H.T'nin ifadesi doğrultusunda soruşturmayı genişleten ekipler, bu kişiyle çalıştığı öğrenilen İ.S. ve B.B'nin ev ve iş yerlerinde de arama yaptı.

Arama sonucu, 13 adet çeşitli cins ve çaplarda tabanca, 2 adet namlusu kesilmiş tabanca şeklinde tüfeğin de aralarında bulunduğu 5 adet çeşitli cins ve çaplarda av tüfeği, çok sayıda tabanca ve tüfek yapımında toplanmaya hazır durumda silah parçası, 66 tabanca fişeği, 3 adet Kalaşnikof piyade tüfeği mermisi, 19 adet av tüfeği mermisi, 12 değişik cins ve çapta tabancaya ait şarjör, 30 gram kubar esrar, 16,5 gram kenevir tohumu ve silah üretiminde kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan H.T, İ.S ve B.B'nin, sorgularının tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 15:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?