17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kadın çiftçiler yarıştı

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışmasının Düzce merkez ilçe finali yapıldı. 9 bayan çiftçinin yarıştığı yarışmada Beyköy Beldesinden Hülya Ardıç birinci oldu. Ardıç, il finalinde merkezi temsil edecek.

Kadın Çiftçilere yönelik bilgi yarışması merkez ilçe finali Düzce Gençlik Merkezinde yapıldı. Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, kadın çiftçileri yalnız bırakmazken Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Sadık Yılmaz Güllü, yarışma hakkında bilgi verdi. Sadık Yılmaz Güllü, yarışmanın artık bireysel olarak yapıldığını ve merkez ilçe finalinin ardından 7 Martta il finalinin yapılacağını söyledi. Güllü “Bayanlarımız merkez ilçe finalinin ardından il finaline katılacak. Buradan sonra Kırıkkale’de bölge finaline katılacağız. Burada da birinci olursak Erzurum’da yapılacak olan Türkiye finaline katılama hakkı kazanacağız. Kadın çiftçilerimizin projeleri yüzde 20 üzerinden değerlendirilirken bilgi yarışması ile yüzde 80 üzerinden değerlendirilecek” dedi.

Tarım Müdürü Ünal’da kadın çiftçiler birincisine projesine katkı olarak 40 bin lira ödül verileceğini söyledi.

Ardından yarışmaya geçildi. 15 bayan çiftçiden 6’sı ön elemeden geçemeyerek merkez ilçe finaline katılamazken yarışmaya katılan 9 bayan çiftçi bilgilerini yarıştırdı. Yarışmada Beyköy Beldesinden Hülya Ardıç birinci olurken Nasırlı Köyünden Arzu Çalışkan ikinci, 3 bayan yarışmacıda üçüncülüğü paylaştılar. Hülya Ardıç, 7 Martta yapılacak il finalinde merkez ilçeyi temsil edecek.

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 16:45:01
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 17:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?