17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kadın çiftçilerin kıyasıya yarışı

KADIN ÇİFTÇİLER BİLGİLERİNİ YARIŞTIRDI

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı, Düzce İl Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen 2011 Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışması Düzce finali yapıldı. Düzce merkez ve 7 ilçe'den birer kadın çiftçinin katıldığı yarışmanın birincisi Cumayeri ilçesinden Zübeyde Türendi oldu.

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor yarışması bu yıl geliştirilerek yapıldı. Gençlik merkezinde yapılan yarışmaya Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Yarışma öncesinde konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, yarışmanın amacının kadın çiftçilerin özgüvenini arttırdığını belirterek "Çiftçilik dünyada olduğu gibi ülkemizde de bedenle yapılıyor. Bununda bel kemiği kadınlarımız" dedi.

Belediye Başkan yardımcısı Tanyel, kadının güçlenmesinin ekonomiye katılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Tarım Müdürü Ayhan Ünal, yarışmanın bu yıl 8. düzenlendiğini belirterek, "Düzce'de tarım alının da 2010 yılı iyi geçti, 2011 yılının da daha iyi geçecek" dedi.

Yarışmada Cumayeri ilçesinden Zübeyde Türendi birinci, Düzce merkez Arzu Çalışkan ikinci, Gölyaka ilçesinde Güler Atılgan üçüncü oldu.

Birinci olan Zübeyde Türendi Kırklareli'nde yapılacak olan bölge yarışmasında Düzce'yi temsil edecek.

KADIN ÇİFTÇİLER BİLGİLERİNİ YARIŞTIRDI
KADIN ÇİFTÇİLER BİLGİLERİNİ YARIŞTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 16:38:04
Güncelleme :8 Mart 2011 Salı 17:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?