17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kalbi boğazında atıyor

Düzce'de dünyada eşine çok az rastlanan bir olay meydana geldi. İki gün önce bir buzağı kalbi boğaz bölümünde dünyaya geldi.

Gümüşova İlçesi Sultaniye köyünde Hasan Gündoğdu'nun Nazargül isimli ineği iki gün önce doğum yaptı. Doğum sonrasında Gündoğdu ailesi buzağının boğaz kısmında kalp atışı olduğunu görmeleri üzerine durumu veteriner hekime haber verdi.

Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Veteriner Hekim Şerif Ali Karanfil ve Veteriner Hekim Arif Kardeş, yeni doğan buzağıyı muayeneden geçirdiler ve kalbinin boğazında olduğunu tespit ettiler.

Veteriner Şerif Ali Karanfil, şu ana kadar böyle bir durumla hiç karşılaşmadıklarını böyle bir olayın olabileceğini literatürlerde okuduklarını belirterek "Ben hayatım boyunca ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Sadece literatürlerde okuduğumuz bir vaka olduğu için görerek buna bir teşhis koyalım dedik. Kalp göğüs kafesinde değil göğüs kafesinin dışında boğaz bölgesinde. Bizim içinde değişik bir deneyim oldu, izlemeye devam ediyoruz şimdilik. Belli hareketlerle bu durum kalbin çalışmasını zorluyor, bu da yaşamı güçleştiriyor. Bir an önce bizim müdahale etmemiz lazım. Büyük bir ihtimalle ameliyatla kalp yerine konulacak" dedi.

Hasan Gündoğdu, buzağının kalbinin boğazında olduğunu annesini emerken fark ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Annesini emerken çok iyi emiyor sandık. Sonra birkaç kez yerde yatarken boğaz kısmında kalbinin olduğu fark ettik. Veterineri aradık kalbinin orada olduğunu saptadı. Bundan sonrasında ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız, sonuçta oda bizim gibi can taşıyor."

İki günlük buzağıyı annesi de yalnız bırakmıyor.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2011 Çarşamba 15:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?