17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kaynaşlı teşvikten yararlanamadı

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi Belediye Başkanı Eftal Altundal, ilçenin hazine arazisi fakiri olduğunu belirterek bu nedenden dolayı da teşvikten istenilen düzeyde yararlanamadıklarını söyledi.

Altundal, ilçede teşvikten istenilen düzeyde yararlanamadıklarını belirterek "Kaynaşlı maalesef arazi fakiri bir yer. İlçemizde hiç hazine arazisi yok. Teşvikle ilgili çok başarılı bir yatırım aldık ve işsizliği çözdük dersek çok doğru olmaz. Bilindiği gibi yaklaşık 6-7 ay kadar öncede Bolu Dağı TEM Otoyolu Tüneli açıldı. Bolu Dağı Tüneli açılması ile birlikte bir çok tesis kapandı ve bin kadar insan değişik yerlere sevk etmek zorunda kaldı. Bolu Dağı'nda ciddi manada bir kayıp var. Şu anda eskiye nazaran yüzde 80 kayıp var. Kaynaşlı bu noktada çok ciddi ataklar yapıp ta işsizliği önledi dememiz doğru olmaz. Ama bununla ilgili birkaç noktadan çalışmamız var. Kaynaşlı'da 250-300 kişilik iki üç yatırım yapıldığı taktirde bizi önemli bir ölçüde rahatlatacaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Altundal, büyük ölçekte teşvikten faydalanan bir tane firmalarını olduğunu burada da yaklaşık 400 kişinin çalıştığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 12:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?