17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kendisini Türk hekimlerine emanet etti

Almanya'da yaşayan ve küçük yaştan itibaren aşırı kilo alarak 20 yaşında 180 kiloya ulaşan gurbetçi genç Erkan Aktaş, zayıflamak için kendisini Türk hekimlerine emanet etti.

Ailesiyle birlikte Almanya'da yaşayan ve aldığı aşırı kilolarla başı derde giren 20 yaşındaki Erkan Aktaş, her türlü yöntemi denemesine rağmen kilolarından kurtulamadı. 1 metre 83 santim boyunda ve 180 kilo ağırlığında olan Erkan, memleketi Düzce'ye geldiğinde, daha önceden bu tür sağlık sorunlarını gidermek için başarılı operasyonların yapıldığını bildiği Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu.

Genel Cerrah Doç. Dr. Mevlüt Pehlivan tarafından ameliyata alınan ve laporoskopik yöntemle midesine "Ayarlanabilir Kelepçe" takılan Erkan, kısa sürede sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Mideye kelepçe takma operasyonunu başarıyla gerçekleştiren Doç. Dr. Pehlivan, yaptığı açıklamada hastanın vücut kitle endeksinin 53 olduğunu ve süper obez kategorisine girdiğini belirterek, "Bu genç hastamıza başarılı bir operasyon uyguladık. Midesine ayarlanabilir bant taktık. Hedefimiz 1-2 yıllık süre içinde hastanın ağırlığını 90-100 kiloya indirmek" dedi.

Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde benzer operasyonların başarıyla gerçekleştirildiğini ve olumlu neticeler alındığını anlatan Pehlivan, "Aşırı kilo sorunu olan herkesi tedavi edebiliriz. Hastanemiz, kaliteli sağlık hizmeti ve deneyimli kadrosuyla her alanda olduğu gibi, zayıflamaya dönük operasyonlarda da iddialıdır" diye konuştu.

Hastaneden taburcu edilen 180 kiloluk Erkan Aktaş ise, kendisini çok iyi hissettiğini ve fazla kilolardan kurtulmayı çok istediğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 12:06:49
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 12:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?