17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kent Konseyi katkı sağlayacak

Düzce Valisi Bülent Kılınç, kent konseyinin Düzce'ye çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.


Düzce Kent Konseyi'nin ilk genel kurul toplantısı Düzce Belediyesi Meclis toplantı salonunda resmi kurum ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kentin ve kentlilerin gelişimini ortaklık içinde planlamak, öncelikli sorunlarını ele almak, yerel yönetimlere ve karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlamak, yerel demokrasinin gelişimine katkıda bulunmak, sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir kent yaratmak amacını taşıyan Düzce Kent Konseyinin ilk toplantısı yapıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kent konseyi sayesinde devlet millet kaynaşmasının daha kolay sağlanacağını, yapılacak bütün çalışmaların konsey tarafından planlanacağını söyledi. Belediye Meclisi'nin altında oluşan birçok kurulun halka ulaşacağını kaydeden Başkan Keleş, "Konsey içerisinde oluşacak komisyonlar sayesinde halka daha kolay ulaşacağız ve halkın nabzını yoklayacağız. Çalışmalarımızı da buna göre yönlendireceğiz. Bu çalışmaları bu şehre ciddi katkılar üreteceğine inanıyorum. Özellikle Avrupa Birliği ortaklı projelere ciddi katkı sağlayacaktır" dedi.


Düzce Valisi Bülent Kılınç, yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğunu söyledi . Kent Konseyi'nin de demokrasinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Vali Kılınç, "Türk halkının yüzde 80'i belediye sınırları içerisinde yaşıyor. Bize hayati hizmetleri veren yerel idareler, belediyeler ve İl Özel İdareleridir. Belediyelerin halka daha iyi hizmet edebilmeleri için yerel katılım çok önemli bir unsurdur. Kent Konseyi vasıtasıyla hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Kendi aramızda konuştuğumuz birçok şeyi konseyde gündeme getirebileceğiz. Yerel yönetimlerde bayanların da mutlak suretle yer alması gerekiyor" dedi.


Kılınç, Kent Konseyi'nin yapabileceği çalışmalarla ilgili şunları söyledi: "Öncelikle çevreyi korumamız gerekiyor. Eğitim noktasında Türkiye'de çok yükseklerde olmamız lazım. Mazeret üretmeden çalışma yapmamız gerekiyor. Ancak bu sadece devlet desteği ile olmaz. Bunun yanında sivil toplum kuruluşlarının da desteğine ihtiyaç var. Sağlıkla ilgili konularda çalışmamız gerekiyor. Engelli, yaşlı ve muhtaç insanlarımızın çığlığını, seslenişini duymayabiliriz. Ama kent konseyi içinden kurulacak komisyonlarla bunları duyabiliriz. İşsiz gençlerimize vasıf kazandırarak, hem onları iş sahibi yapabiliriz, hem de fabrikaların ihtiyaç duyduğu personeller yetiştiririz. Birinci derece deprem kuşağında yaşıyoruz. Depreme ve diğer felaketlere karşı hazırlıklı olmalıyız."


Yerel Gündem 21 Örgütü Türkiye Genel Koordinatörü Sadun Emre Alp ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Yardımcı'nın konuşma yaptığı Kent Konseyi ilk Genel Kurulunda yürütme kurulu başta olmak üzere çeşitli komisyonlara üye seçimleri yapıldı

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?