17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kentsel dönüşüm son aşamada

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Camikebir Mahallesi'ndeki çalışmalarda önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.

Başkan Keleş, yaptığı açıklamada, hak sahiplerinin hisseleri ve arsa değer tespitlerinin yapıldığını, bu kapsamda TOKİ ile ön protokol imzalandığını belirterek, "Kentsel dönüşümle ilgili olarak şu ana kadar alt yapı konusunda çalışma yapıyoruz. Arazi ile ilgili tespitler yapıldı.

Hak sahipleri tamamen çıkartıldı ve onlara ne kadar para ödenmesi gerektiği konusunda tespit yapıldı. TOKİ ile bir ön anlaşma yaptık. TOKİ'den gelecek heyetle son çalışmalar bitiriliyor ve kesin sözleşmeyi imzalayacağız. Bugüne kadar beklememizin nedeni ise TOKİ tarafından hak sahiplerine verilecek olan fiyatları görmek içindi. Oradaki insanların birinin bile mağdur olmasını istemiyoruz. Kentsel dönüşüm bir rehabilitasyon demektir. Bu nedenle orada yaşayan insanlara sıkıntı yaşatmamamız gerekiyor. TOKİ buradaki insanlara ne gibi bir teklif sunuyor, para mı verecek, konut mu verecek bunları görüşeceğiz. Vatandaş adına da burada kararı Belediye olarak vereceğimizden, vatandaşlarımızın haklarını savunacağız. TOKİ istediğimiz gerçek değeri ortaya koymazsa başka firmalarla görüşürüz" dedi.

Başkan Mehmet Keleş, belediye olarak kamulaştırma maliyetlerini ödeyecek durumda olmadıkları için çalışmayı kendilerinin yapamadığını söyledi. Keleş ayrıca, "Bütün problemleri bugün bitirmiş olsak, 1 yıl gibi bir sürede Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlanır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?