17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kiralar el yakıyor

Batı Karadeniz Emlakçılar Derneği Başkanı Ahmet Otluoğlu, Düzce'de yaşanan konut sıkıntısının kiralarda dengesizlik oluşturduğunu söyledi.

Düzce'de son aylarda yaşanan kira ve ev fiyatlarında ki artış vatandaşları olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 300 ile bin YTL arasında değişen ev kiraları nedeni ile zor günler geçiren vatandaşlar çareyi kalıcı konutlar bölgesinde ki evleri tercih ederek açıkta kalmamaya çalışıyorlar.

Düzce'de yaşanan kira ve ev fiyatları artışları ile ilgili olarak tespitler yapan Batı Karadeniz Emlakçılar Derneği Başkanı Ahmet Otluoğlu, ilde kira ve ev fiyatlarında ki sistemin oturmadığını belirterek "Başka illere bakıldığında fiyatlar 300 ile 500 YTL arasında değişiyor. Fakat Düzce'de fiyatlar bin YTL'ye çıkıyor, birden 400 YTL'ye kadar iniyor. Bir dengesizlik var. Bunun sebebi ise konut açığından kaynaklanıyor" dedi.

Düzce'de yaşanan fiyat artışının gelişmişlikle alakası olduğunu savunan Otluoğlu, doğalgaz ve altyapı çalışmalarının bitirilmesi ile fiyatların artığını depremler sonrası bin ile 2 bin YTL arasında satmaya çalıştığımız evlerin fiyatları şimdi 60 ile 100 bin YTL arasında değiştiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 11:23:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?