17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kitaplar tamam, öğrenciler yolda

Düzce'de eğitim öğretim sezonunun başlaması nedeniyle kitaplar sıralardaki yerlerini aldı.

Öğrencilere ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in birer mesajı yer aldı. Başbakan Erdoğan ve Bakan Dinçer öğrencilerin geleceğe donanımlı ve birikimli şekilde hazırlanmalarını isteyerek öğrencilere önerilerde bulundular.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mesajında yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin "Mutlu, huzurlu ve başarılarla dolu bir yıl geçirmelerini" dileyerek, Türkiye için eğitimin önemini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: "Bütün arzu ve çabamız siz gençlerimizin istikbale tam bir güvenle bakmanızdır. Sizin için yapamayacağımız fedakarlık yoktur. Buna karşılık sizlerden tek ricam eğitim ve öğretim yılınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz ve başarıdan başarıya koşmanızdır. Büyükleriniz olarak devlet ve hükümet olarak daime sizin yanınızdayız ve sizinleyiz. Yüreklerinizin her zaman adalet duygusuyla dolup taşması, heyecanlarınızın daima diri ve canlı olması gençliğinizi en mutlu şekilde yaşamanız ve yarınlarınıza güvenle bakmanız bizim en büyük arzumuzdur. Sizlere en önemli tavsiyem şudur; Okuyun, düşünün, paylaşın, uygulayın ve neticelendirin. Daima ileriye bakın, daima zihninizi açık, meraklarınızı canlı tutun ve sınırlarınızı zorlayın. Sizin yarınlarınız için fedakarca çalışan öğretmenlerinize ve sizi geleceğe hazırlayan aile büyüklerinize hürmet göstermeye daima özen gösterin."

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'de öğrencilere yakın bir zamanda elektronik kitaplarla tanışacaklarını müjdeleyerek ""Sizlerden beklentimiz; okuyan, düşünen, sorgulayan, yeteneklerini ve eğilimlerini serbestçe gerçekleştirebilen özgür bireyler olarak yetişmeniz ve ülkemize faydalı olmanızdır. İçinde bulunduğumuz yüzyılda eğitimin önemi her zamankinden daha fazla artmıştır. Ülkeler arasındaki rekabet, bugün bilgi ve teknoloji üretimine kaymıştır. Ülke olarak kendi ayaklarımız üzerinde durabilmemiz ve bu yarışa katılabilmemiz için ihtiyaç duyduğumuz en önemli kaynak iyi eğitilmiş insan gücüdür. Yakın bir zamanda elektronik kitaplarla tanışacaksınız. Bilgisayarlarla donatılan ve internet erişimi sağlanan okullarımızla bilişim teknolojilerini eğitim sürecinin temel araçlarından biri haline getirdik. Daha çağdaş, daha nitelikli, daha gelişmiş bir eğitim hizmeti almak tüm çocuklarımızın hakkı. Sizlere düşen bu imkanları en verimli şekilde kullanarak hem kendi hayal ve hedeflerinizi gerçekleştirmeniz, hem de ülkemizin kalkınması ve refahına katkı sağlamanızdır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren ilköğretim öğrencilerine, 2006-2007 eğitim-öğretim yılından itibaren ortaöğretim öğrencilerine, 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren de açık öğretim, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile okuma yazma bilmeyen yetişkinlere yönelik tüm ders kitaplarını ücretsiz dağıtıyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 13:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?