17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kitre Bebek yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen 'Folklorik Kitre Bebek' yarışmasında Düzce'yi, Düzce Kız Meslek Lisesi temsil edecek.


Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Folklorik Kitre Bebek' yarışmasında, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerden el yapımı folklorik kitre bebekleri tanıtmak, üretimini yaygınlaştırarak ülke turizmine ve ekonomisine kazandırmak, 81 ilin folklorik kitre bebeğinden oluşan bebekler ile Türkiye Giysi Mozaiği Koleksiyonu oluşturulması amaçlanıyor.


Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen yarışmaya Düzce Kız Meslek Lisesi ve Akçakoca Kız Meslek Lisesi toplam 8 bebekle katıldı.


Milli Eğitim Şube Müdürü Saim Yılmaz, "21 Mayıs günü Ankara'da 81 ilin katılacağı bir yarışma yapılacak. Yarışmada dereceye giren kitre bebeklere ödül verilecek ve 81 ilden gelen kitre bebekler sergilenecek. Biz Düzce olarak 4 kitre bebekle yarışmaya katılacağız. Öğretmenlerimiz bir aydır çalışıyor. Öğrencilerimizin güzel eserler ortaya çıkardığını düşünüyoruz. Bu yarışmadaki amaç, geleneksel kültürümüzü tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Günümüzde bu kıyafetler sadece törenlerde kullanılıyor. Yapılan kitre bebeklerde günlük kadın kıyafetleri, günlük genç erkek kıyafetleri, gelin kıyafetleri ve damat kıyafetleri yer alıyor" dedi.


İki Kız Meslek Lisesi'nin katıldığı yarışmada Düzce Kız Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan kitre bebekler, Ankara'daki yarışmaya katılmaya hak kazandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 17:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?