17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kızılay'dan önemli yatırım

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay'ın evrensel bir görüşü olduğunu, din, dil, ırk ve cinsiyet ayırımı yapmadan herkese yardımcı olduğunu söyledi.


Türk Kızılay'ı 12 Kasım depreminin yıldönümünde Batı Karadeniz Bölgesi'nde önemli bir yatırımın temelini attı.


Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kaynaşlı ilçesinde bir yıl sonra hizmete girecek Bölge Afet lojistik Merkezi'nin insani yardım operasyonlarında önemli bir merkez olacağını söyledi.
Kaynaşlı'daki arazinin Maliye'den bir bedel karşılığında satın alındığına dikkat çeken Küçükali, şöyle konuştu: "Buradaki yatırımlarımız gözyaşı döken insanlara hizmet yapmak için yapılacak. Bu bakımdan bizim arsa için verdiğimiz para para değildir ama keşke vermeseydik. Umarız Maliye veya ilgililer bu parayı Kızılay'a iade eder. Etmezlerse bu Kızılay'ın gönlünde yara olarak kalacaktır."


Tekin Küçükali, Kızılay'ın sadece yurt içinde değil uluslararası platformda insani yardım organizasyonlarında ciddi başarılar elde ettiğini ifade ederek, "Kızılay olası bir afette insanların ızdıraplarını dindirmek için çalışıyor. Din, dil, ırk ve cinsiyet ayırımı yapmadan herkese ihtiyacı kadarını Türk milletinin merhamet eli olarak uzatıyoruz. Biz inanıyoruz ki ızdırap çeken insanın gözyaşının rengi olmaz" dedi.


Düzce Valisi Bülent Kılınç da, deprem gibi doğal afetlere her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek "Depremden değil depreme uygun olmayan yapılardan korkmak lazım" ifadelerini kullandı.


Düzce'nin 9 yıl önce iki deprem birden yaşadığını ve bölgedeki yapıların yüzde 80'inin afetten etkilendiğini hatırlatan Vali Kılınç, şöyle konuştu: "Deprem gibi afetlerde en önemli konu yardım koordinasyonudur. Kızılay, bu koordinasyonu başarıyla gerçekleştirmektedir."
Konuşmaların ardından Batı Karadeniz Bölgesi Lojistik Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?