17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Konuralp Düzce'ye katılacak mı?

Konuralp'in Düzce Belediyesi'ne dahil edilmesiyle ilgili itiraz davasına bakan Danıştay 8. Dairesi Hakimi Halil Yüksel ile bilirkişi heyeti karar öncesi bölgede son incelemeyi yaptı.


Danıştay 8. Dairesi Tetkik Hekimi Halil Yüksel ve Danıştay 8. Daire Üyesi Alaattin Oğuz ile bilirkişi heyetini oluşturan ODTÜ'den Doç. Dr. Tarık Şengül ve uzmanlar Belma Babacan ile Hüseyin Ülke, bölgede keşif yaptı. Valilik ile Düzce ve Konuralp belediyelerini ziyaret eden heyet, hem Konuralp çevresinde ayrıntılı gözlemlerde bulundu.


Keşif çalışmasını tamamlayan bilirkişi heyetinin önümüzdeki günlerde teknik bir rapor hazırlayacağı, mahkemenin de bu rapor doğrultusunda bir karara varacağı bildirildi.


Bilindiği gibi Düzce Belediyesi'nin Konuralp'i sınırlarına dahil etmesiyle ilgili meclis kararına itiraz edilmişti. Dava dosyasına Danıştay 8. Dairesi bakarken, yüksek mahkeme karar öncesi keşif yapılması ve bilirkişi heyetinin rapor hazırlaması kararını almıştı.


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yaptığı değerlendirmede, Konuralp'in Düzce'ye bağlanması konusunda yasal sürecin tamamlandığını vurgulayarak, "Bizim kararımız Danıştay'ın olumlu görüşü alınmak suretiyle yürürlüğe girmiştir. Ortada bir itiraz vardır. Bu itiraz hakkında son sözü yine yüksek mahkeme söyleyecektir. Sonuçta biz yasaların bize tanıdığı bir yetkiyi kullanmak suretiyle bu kararı aldık. Mahkemenin de vereceği her türlü karara saygılıyız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 19:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?