17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Konuralp Müzesi'nde sergi

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası, Düzce'nin Konuralp Beldesi'nin Antik Tarihi Temalı Resim Sergisinin açılışı ile başladı.

Düzce'de Müzeler Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Düzce Belediyesi Sanat ve Bilim Akademisi öğrencileri tarafından Konuralp Müzesi'nde bulunan eserlerin resimlerinden oluşan bir sergi açıldı.

Konuralp Müzesi'ndeki serginin açılışı Vali Yardımcısı Erhan Türker ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak tarafından gerçekleştirildi. Katılımcılar açılışın ardından, 9-12 yaş arası 27 öğrenci tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Ardından, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Konuralp'in tarihi konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Günümüz müzelerinin eğitim yuvası haline geldiğini ifade eden Oğuzoğlu, "Müzeler eğitim aşamasında insanlara bazı kavramları gösteriyor. İnsanlar görerek, gördüklerini aynı mekan içerisinde değerlendirerek bazı bilgiler elde ediyor. Günümüzün bilgi toplumunda geleceğe bakmak çok önemli. İnsanlar geleceğe bakmadan günlük programlarını yapamıyor. Zaman-mekan ilişkisi kurulması gerekiyor. Bu da en iyi müzelerde yapılıyor" dedi.

Tarihin insanı ve toplumu ele alan bir olgu olduğunu dile getiren Oğuzoğlu, "Tarih insanların hikayesini değil de toplumu etkileyen olayları ele alır. Düzce'de de çok eski zamanlarda insanlar vardı. Mağaralar vardı. Burada da mağaralarda insanlar yaşamaktaydı. Ardından evlere geçtiler. Günümüzden 10 bin yıl önce kurulan ilk yerleşim yerlerine tanık oluyoruz. Düzce'ye baktığımızda imkanların sınırlı olduğu görülüyor. Düzce'deki bu alanlar, tarım ekonomisinin yapıldığı ormanlık alanlardır. Antik çağlardan beri Düzce'den İstanbul'a giden ve uzak yerlere ulaşan karayolunun da geçtiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar hep birlikte Konuralp Müzesi'ni gezdi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 17:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?