17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Konuralp'te bayraklı protesto

Düzce'nin Konuralp beldesinde 3 asırdan bu yana oturan vatandaşlar, beldenin mahalle yapılmak istenmesini ev ve işyerlerine astıkları Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle protesto ediyor.


Düzce Belediye Meclisi'nin aldığı karar sonucunda, Konuralp beldesi, merkeze bağlı mahalle statüsüne düşürüldü. Bu girişim, Konuralp Belediyesi'nin itirazı ve karar aleyhine iptal davası açmasıyla askıya alındı.


Konuralp'de yaşayanlar yargı sürecinin sona ermesini beklerken, bugün bölgede bilirkişi heyetinin incelemeleri sırasında "sessiz protesto" eylemi dikkat çekti. Düzce Belediyesi'ne bağlanmak istemeyen Konuralpliler, ev ve işyerlerine Türk bayrakları ile Atatürk posterleri asarak protesto gösterisinde bulundular. Beldede yüzlerce ev ve işyerinde asılı olan Türk Bayrakları vatandaşın sessiz tepkisi olarak yorumlandı. İşyerine Türk Bayrağı asan İmran Aktepe, "Konuralp tarihtir siyasete kurban edilemez. Halk iradesinin önüne hiçbir kuvvet geçemez. Konuralp Konuralplinindir rantçılara peşkeş çekilemez" dedi.


Aktepe, "Vilayette bizim Konuralp Belediyesi de bizim mahalle olmak hakkımız değil ilçe olmak istiyoruz. Bayraklarımızın yanına siyah kurdele astırmayacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?