17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

'Konurlap Belediyesi üvey evlat mı?'

Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, belediyenin kapatılmasına tepki göstererek, Konuralp'in üvey evlat muamelesi gördüğünü ve ayrımcılık yapıldığını söyledi.


AK Parti Çilimli İlçe kongresinde konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, "Konuralp Belediye başkanı bizim partimizden olmamasına rağmen, diğer ilçelerimizle aynı oranda hizmet almıştır" ifadesi kullanmıştı. Bunun üzerine açıklama yapan Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut, 2005 yılında Konuralp Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle Avrupa Yatırım Bankası'ndan 2 milyon YTL'ye yakın bir para aldıklarını ve bu paranın 8 yıl kesintisiz olarak belediye tarafından ödeneceğini söyledi.

Milletvekillerinin Konuralp'e bir katkı sağlamadıklarını ileri süren Başkan Aykut, "Hiçbirinin Konuralp'e katkısı yoktur. Konuralp, siyaset değil, hizmet yatağıdır. Eğer Konuralp'i o kadar düşünüyorlarsa, Tekel binasına sahip çıksınlar. Hizmetten bahsediyorsa, Amfi Tiyatro'nun ve Konuralp Müzesi'nin hali ortadadır. İlçe olmayı hak eden bir beldenin ilçelik dosyasını Ankara'da sumen altı yapmışlardır. Bunun hesabını versinler.

Otobüs Düzce'ye giremiyor. Girdiğinde ceza kesiliyor" dedi.
Konuralp'in tüzel kişiliğini geri almak adına adeta savaş verdiklerini dile getiren Aykut, "Tüzel kişiliğimizi korumak için hükümetten destek beklemiyoruz. Hükümetten aldığımız darbeyi, yargıdan döndüreceğimize inanıyoruz. Kim ne yaparsa yapsın, kamuoyu vicdanı esastır. Bizde ayrımcılık olmaz diyorsunuz ama bizi ayırdınız. Üvey evlat muamelesi yaptınız. Ama biz boyun bükmedik, yolumuza devam edeceğiz. Bizi bize bırakın" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 19:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?