17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kural ihlaline geçit yok

Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, kent merkezinde tersten giden motosiklet ve bisiklet sürücülerine yönelik denetimlerin arttırılacağını söyledi.


Emniyet Müdürü Kahraman, düzenlediği toplantıda kent merkezinde motosiklet ve bisiklet sürücülerine yönelik uygulama başlattıklarını vurgulyarak, "Kent merkezinde motosiklet ve bisiklet sürücülerine yönelik olarak başlattığımız çalışmalar çerçevesinde ilk olarak belli bir süre vatandaşları uyarılarda bulunacağız. Ardından yine devam edilmesi durumunda cezai işlem uygulayacağız. Düzce'de şu anda Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne kayıtlı 60 bin araç var. Bunların sadece 35 bini otomobil, motosiklet ve bisiklet. Bu nedenle herkesin kurallara uyması gerekiyor, tersten gitmesinler" dedi.


Kahraman, Düzce'de kış mevsimi dolayısıyla yoğun bir sis olayı yaşandığını belirterek sürücülerin sisli havalarda daha dikkatli gitmelerini, polis ekipleri ile işaretlere dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.


Kahraman ayrıca, kış şartları nedeniyle sürücülere de uyarılarda bulunarak, "Araç sürücüleri mutlaka araçlarına kış bakımı yaptırsınlar. Yola çıkacaklar yanlarında mutlaka zincir ve olması gereken araç ve gereçleri bulundursunlar. Ramazan Bayram tatili boyunca ilimizde 80 kaza meydana geldi. Bunların 22 tanesi arkadan vurma şeklinde gerçekleşti. Buda demek oluyor ki sürücülerimiz kurallara uymuyorlar ve yakın takipte bulunuyorlar. Sürücülerimiz daha da dikkatli olması gerekiyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 19:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?