17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Küresel ısınma balıkları etkiledi

Düzce'nin Beçiyörükler köyünden geçen Beçi Deresi havaların kurak gitmesi nedeniyle su seviyesi düşünce yüzlerce yavru balık ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri havaların kurak gitmesi durumunda yavru balıkları kurtarmak için harekete geçecek.


Tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de yaşanan aşırı sıcaklar ve kuraklık nedeni ile çok sayıda dere kurudu, bazı derelerde ise su seviyesi iyice düştü. Beçiyörükler köyünde bulunan Beçi Deresi'de kuraklık nedeniyle su seviyesi düşünce yüzlerce balık yavrusu ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. 5 metrekarelik su içinde yaşamaya çalışan balık yavruları Tarım İl Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisleri balıklardan ve sudan numune aldılar.


Tarım İl Müdür vekili Ayhan Ünal, yetkileri arasında sulak alanlarda ki doğal dengenin korunması olduğunu belirterek, "Ekiplerimiz kontrolleri sırasında balıkların ölümle karşı karşıya kaldıklarını tespit etmişler, bizde balıkları buradan nasıl kurtarırız diye plan yapıyoruz. Kuraklık böyle giderse ya bu dereye su basılmasını sağlayacağız, yada belediyenin yardımları ile balıkları vidanjörle çekerek başka bir dereye aktaracağız" dedi.


Tarım İl Müdür Vekili Ünal, balıkların daha çok sazan, bıyıklı balık gibi türlerden oluştuğunu ve olta balıkçılığında önemli bir yere sahip olduklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 15:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?