17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Kütüphaneler Haftası

Düzce Valisi Bülent Kılınç, ülkemizde kitap okuma alışkanlığının olmadığını söyledi. 

44. Kütüphaneler Haftası, Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl Halk Kütüphanesi'nin yeni binasında gerçekleştirilen kutlama programına Vali Bülent Kılınç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sabahattin Toprak, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

Törende konuşan Vali Bülent Kılınç, bilginin kaynağının kitap olduğunu belirterek, "Kütüphaneler Haftası, vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize okuma sevgisini kazandırmak amacı ile kutlanan sembolik bir haftadır. Yurdumuza tatil için gelen turistlerin, buldukları her fırsatta kitap okuduğunu görüyoruz. Ancak biz okumuyoruz. Kitaplar bizi başarıya ulaşmamız için motive eder, sözcük dağarcığımızı artırır, bize özgüven kazandırır. Bizim büyükler olarak kitap okumamız ve çocuklarımıza bu sevgiyi kazandırmamız lazım" dedi. 

Vali Kılınç konuşmasında velilere de çağrıda bulunarak, "Veliler akşam çocukları saat 21.00'de yatacaksa hiç olmazsa yarım saat önce yatırıp, bu vakti kitap okuyarak geçirsinler. Böylece çocuklarına da kitap okuma alışkanlığı kazandırmış olurlar. Öğretmenlerimizin verdiği okuma ödevlerinden başka çocuklarımızın bir çoğu okumuyor. Velilerin de çocuklarına örnek olmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ise, yeni kütüphane binasında bulunan kitapların ve personelin yetersiz olduğunu belirterek, "Devletimizin imkanları ile modern bir kütüphane binasına kavuştuk. Bu kütüphanemiz sadece okuyucuların hizmetine açılıyor. Kütüphanedeki kitap ve dökümanlar yetersiz. Benim kamu kurum ve kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden ve vatandaşlarımızdan ricam kütüphanelerin içini doldurmaları. Bu modern kütüphanemizde 4 personel görev yapıyor. Personel sıkıntımız da var. Kütüphanesi olmayan ilçelere ve köylere ulaşmak için gezici kütüphane aracımız var. Fakat şoför olmadığı için kullanamıyoruz. Elimizdeki imkanlarla en güzel hizmeti vermeye gayret ediyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan Kaniye Maden Yavuz, Turan Kıyıpınar ve Selçuk Yılmaz'a kitap hediye edildi. Törenin ardından protokol üyeleri hep birlikte binayı gezip kitapları inceledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 18:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?