17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Lise öğrencilerine vergi dersi

Düzce'de Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde öğrencilere "Vergi" dersi verildi.

25 Şubat -2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası, Düzce'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Düzce Defterdarlığı tarafından Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde öğrencilere Vergi Denetmeni Barış Birbir tarafından vergi dersi verildi.

Birbir, verginin bir ülkenin kalkınması ve gelişmesini sağlayan gelir kaynağı olduğunu belirterek, "Ülkemizin gelirinin yüzde 80'i vergiden sağlanıyor. Vergiden gelecek olan gelire her geçen gün daha fazla ihtiyacımız var. Neden derseniz genç nüfus hızla artıyor. Yatırım için paraya ihtiyaç var. Para için de devletin vergi toplaması gerekiyor. Bir ülkenin geliri 2 yolla olur. Birincisi topladığı vergidir, ikincisi ise borç almaktır" dedi.

Denetmen Birbir, özellikle öğrencileri ilgilendiren ulaşım giderleri ve kantinlerden yapılan alış verişlerde alınacak belgenin önemine değinerek, "Öğrenciler olarak neler yapmalıyız? Okula gidiş gelişlerde bir çok öğrenci servis aracını kullanıyor. Bir öğrenci ortalama aylık 50 YTL servis ücreti veriyor. Bir serviste 20 öğrenci taşındığını hesaplarsak bunun toplamı bin YTL yapar. 10 aylık süre zarfında bu miktar 10 bin YTL gibi bir rakam tutar. Eğer sizler belge almadıysanız ortalama bin 500 YTL devletin cebine germesi gereken para servisci amcanın cebinde kalır. Bu da kayıt dışı para demektir. Bunun için tüm alış verişlerimizde mutlaka belge alınız. Sizler geleceğin Türkiyesini oluşturacaksınız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 14:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?