17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Melen suyu testilerle İstanbul'a geliyor

Düzceli bir grup genç, İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılayan Melen çayının temiz ve içilebilir olduğunu göstermek için testilere doldurarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a götürmek için yola çıktı.


İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Melen Çayı suyunun temiz olduğunu simgelemek için testilere doldurarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ikram edecek 6 Düzceli genç, Düzce Belediyesi'nin önünden mehter eşliğinde uğurlandı. "Düzce Melen Suyu İstanbul'la Buluşuyor" sloganı ile yola çıkan gençler, Düzce'den Mehter marşları ile uğurlandı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, doğa gönüllüsü bir grup gencin İstanbul'a su taşıyacaklarını belirterek, "Düzce'de bugün çok farklı bir
organizasyonun altına imza atıyoruz. Bir grup sporcumuz doğa yürüyüşü yapacaklar. Ama bunun bir anlamı var. Bunlar doğa gönüllüsü arkadaşlar ve Düzce'den İstanbul'a Melen suyunu götürüyorlar. Melen suyu ile birlikte de Düzce Belediyesi'nden bir iyi niyet mektubu götürüyorlar. Biliyorsunuz ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi çevre adına Düzce'de sıvı ve katı atıkların bertaraftı konusunda çok büyük yatırımlar yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Düzce ovasına yapmış olduğu Türkiye'nin ilk ve tek havza koruma projesine destek vermek adına Melen suyunun temiz tutulması konusunda yapmış olduğu ciddi çalışma karşısında buna teşekkür etmek için İstanbul'a yürüyorlar" dedi. Yaklaşık 5 gün sürecek olan yürüyüşte Düzceli gençler Hendek, Sakarya, İzmit ve Üsküdar'a uğradıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne giderek suyu Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ikram edecek.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?