17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Meslek yüksek okulları açılıyor

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, bazı ilçelerde kurulan ve öğrenci kabul eden yüksek okulların oluşması konusunda başarılı bir çalışma yapıldığını söyledi.


Şerifoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Kaynaşlı, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka ve Gümüşova ilçelerinde kurulan meslek yüksek okullarının 6-7 Kasım tarihlerinde resmi açılış törenlerinin yapılacağını bildirdi.


Yüksek okulların öğrenime açılmalarına kadar geçen süreci ayrıntılı biçimde anlatan Rektör Şerifoğlu, "İyi bir planlamayla gerekli altyapıyı oluşturduk ve okullarımızı öğrenime açtık. Okullarımız öğrenci kabul etti ve eğitime başladı. Öğrencilere toplam 15 program veriliyor. Şimdi sıra okullarımızın açılış törenlerine geldi. Tüm halkımızı bu okullarımızın törenlerine bekliyoruz" dedi.
Düzce Üniversitesi'ne bağlı Kaynaşlı MYO'da uluslar arası lojistik, harita ve kadastro, lastik ve plastik teknolojisi, yapı ressamlığı, çevre kirlenmesi ve kontrolü, Çilimli MYO'da organik tarım ve muhasebe, Cumayeri MYO'da makine, Gümüşova MYO'da metalografi ve malzeme muayenesi, makine resim, işçi sağlığı ve iş güvenliği, Gölyaka MYO'da e-ticaret, turizm ve otel işletmeciliği ile bilgi teknolojileri bölümlerinde eğitim veriliyor. Söz konusu okullarda 300'den fazla öğrenci öğrenim görüyor.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?