17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Meslek Yüksek okuluna ziyaretler

Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut ve Belediye Başkanı Muharrem Tozan Düzce Üniversitesi Gümüşova Meslek Yüksek Okulu'nu (MYO) ziyaret ettiler.


MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Özgan 3 branşta eğitim verdiklerini belirterek, "Okulumuz 16 ayık bir süreç sonunda tam anlamıyla faaliyete geçti. Okulumuz sanayi alanında ihtiyaç duyulan branşlarda eksiklikleri tamamlayacak. Okulumuzu 79 öğrenci kazandı, bunlardan 64'ü kayıtlarını yaptırdı. Buda yüzde 90 yapıyor. Normal kayıt döneminde öğrenci alımı yapmış olsaydı. Yüzde 100 kapasiteye ulaşırdık. Bu gün itibariyle okulumuza 3 öğretim görevlisi de atanmış oldu" dedi.


Yrd. Doç. Dr. Özgan ayrıca, öğrencilerin barınma sorunun bulunmadığını söyledi.
Gümüşova Belediye Başkanı Tozan, Düzce Üniversitesinin genç bir üniversite olduğunu ifade ederek, "Genç bir üniversitemiz olmasına rağmen önemli atılımlar gerçekleştirildi. İlçelerde MYO kurulması çok büyük bir atılımdı. Kurulan MYO bir güzel tarafı ise hiçbir ilçede aynı branşlarda bölüm yok" diye konuştu. Başkan Tozan ilçeye gelen öğrenciye ekonomik olarak bakmadıklarını kültür mozaiğinin gelişmesi olarak baktıklarını kaydetti.


İlçe Kaymakamı Fatih Akbulut ise, MYO'nun hızlı bir şekilde yol aldığını belirterek, "16 aylık kısa bir dönemde ilçeye MYO'nun kazandırılması büyük bir başarıdır. MYO'nun ilçeye kazanımda katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum. Sanayideki teşvik ile büyüyen ilçede yüksekokulda büyük bir ivme kazandıracaktır. Sanayicinin ara eleman ihtiyacının bu okullardan sağlanması çok önemli" dedi.


Gümüşova MYO'da açılan Makine Resim Kontrüksiyon bölümüne 8 kız olmak üzere toplam 24, Metalografi ve Malzeme Muyanesi 7 si kız olmak üzere 15, İş Sağlığı ve Güvenliği bölümüne ise 18'i kız 25 öğrencinin kayıt yaptırdığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 19:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?