17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Mezuniyet sevinci

Düzce Üniversitesi'nin (DÜ) 2007-2008 eğitim öğretim yılı mezunları düzenlenen bir törenle diplomalarını aldılar. 400'e yakın öğrenci mezun oldukları için kep fırlattı. 

DÜ'nin 3. dönem mezunları için üniversite Anfi Tiyatrosunda mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, Vali Bülent Kılınç, Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı. 

Vali Bülent Kılınç, 21 yıl önce kendisinin de aynı heyecanı yaşadığını belirterek, "Sizlerin heyecanını çok iyi anlıyorum. DÜ yeni kuruldu. Bazı eksiklikleri var. Herkes elinden geleni yapıyor. DÜ'den mezun olan öğrenciler, bundan belki birkaç yıl sonra gururla övünerek, 'Ben DÜ'den mezun oldum' diyecekler. Bundan sonra kiminiz iş hayatına atılacaksınız, kiminiz askere gideceksiniz, kiminiz de yuva kuracak. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum" dedi. 

Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise, öğrencilere seslenerek "Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri. Edip Cansever'in de dediği gibi 'İnsan yaşadığı toprağa benzer, havasına, suyuna benzer' Düzce'de öğrenim gördünüz, yıllar boyunca bu yörenin toprağına, havasına ve suyuna benzemiş olmalısınız. Yaşamınızın bundan sonraki bölümünde de bu topraklar kadar bereketli ve verimli olmanızı, başka insanların yaşamında farklı işler yapmanızı diliyorum. Bilim teknolojilerinin bu denli gelişmesinin önemli sonuçlarından birisi de bilgi kirliliği oldu. Önyargılarla değil, açık bir dimağ ve yürekle farklı görüşleri dinlemenizi doğruyu bulmak için kendi mantığınızı ve bilgi birikiminizi kullanmanızı, iyi kararlar verebilmek için bilgi birikiminizi sürekli geliştirip, güncellemenizi, farklı kaynakları okumanızı öneririm. Karşılaştığınız sorunların çözümünde bilinenden öteye geçmeye, yaratıcı olmaya çalışın" dedi. 

Şerifoğlu istenirse başarının geleceğini belirterek "Düzce olarak İl olmayı çok istediniz, başardınız. Üniversitenin kurulmasını çok istediniz başardınız. Üniversitemizin dünyada tanınan bir eğitim-öğretim kurumu olmasını da sizlerin arzusu ve somut destekleriyle başaracağımıza inancım tamdır. Sevgili öğrenciler, birkaç sene sonra bizi ziyarete geldiğiniz daha düzenli bir yerleşke, daha kaliteli eğitim-öğretim, sağlık ve araştırma hizmeti veren gelişmiş bir üniversite bulmanız için var gücümüzle çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, Düzce Meslek Yüksek Okulu modern dans grubu öğrencileri dans gösterileri sundular. Daha sonra dereceye girerek mezun olan lisans öğrencileri Faruk Kerem Şentürk, Belkıs İpekçi ve Ezgi Ergen'e Düzce Valisi Bülent Kılınç, ön lisans öğrencileri Alev Volkan ve Betül Esma Karataş'a ise öğretim görevlileri tarafından çeşitli hediyeler ve başarı belgeleri verildi. 

Diploma ve belgelerin verilmesinin ardından öğrenciler kep fırlatarak, mezuniyet heyecanını yaşadılar.

...
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 14:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?