17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

MHP'den Düzce çıkarması

MHP'DEN DÜZCE ÇIKARMASI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MHP Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, İzmir Milletvekili Erdal Sipahi, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Erkan Bülent Haberal Düzce'ye gelerek MHP Düzce İl Yönetimi ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldi. Teşkilat gezilerinin yanı sıra vatandaşı bilgilendirme toplantıları da düzenleyecek olan heyet iki gün boyunca Düzce'de olacak. Katılımın bir hayli fazla olduğu kahvaltılı basın toplantısında konuşan

MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, milletvekillerinin ziyareti ve düzenlenecek olan bilgilendirme toplantıları ile ilgili bilgi verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata konuşmasının büyük bir bölümünde hükümeti eleştirirken, MHP'nin Türkiye'de tek iktidar adayı büyük bir parti olduğunu savundu. AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yanlış politikaları nedeniyle vatandaşların MHP saflarında yer almaya başladıklarını kaydeden Kutluata, "MHP bu ülkede 3 büyük partiden biriydi. Artık iktidar adayı tek büyük parti" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak diğer tüm partilerden önce seçim startı verdiklerine vurgu yapan Kutluata, Cuma günü Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin MHP'nin seçim beyannamesini duyuracağını söyledi. "MHP tüm partilerden önce yola çıkıyor" diyen Kutluata, "Böyle bir başlangıç noktasında Türkiye'nin durumunu göz önüne aldığımızda, 8 yıllık bir iktidar birkaç ay sonra bitecek. Nereden nereye geldiğimize baktığımızda, iktidar nereye kısmını uzatarak ifade ediyor ki iyi şeyler yapıldı sanılsın. Biz aslında

maalesef nereden ne kadar kötü noktalara geldiğimizi anlatmaya çalışıyoruz. AK Parti iktidarı insanları fakirleştirmiş ve ayrıştırmıştır. Farklı devlet kurulması tartışmaları ilk kez bu hükümet döneminde gündeme gelmiştir."

Hükümetlerin başarılarının dış ilişkilerde göstermiş oldukları başarılarla ölçülendirildiğini belirten Kutluata, AK Parti hükümetinin dış politikada başarısız olduğunu ifade etti. Dış ilişkiler konusunda birçok noktada yanlış uygulamaların yapıldığını belirten Kutluata, AK Parti'nin seçimlere de yeni anayasa taahhüdü ile girdiğine işaret etti. Yeni anayasa taahhüdünün aslında milleti ayrıştırma politikasının bir parçası olduğunu ileri süren Kutluata, "Madem yeni anayasa yapacaktın niye referandum döneminde bunu gerçekleştirmedin" diye konuştu.

MHP'nin nasıl iktidara geleceğini ve iktidara geldiğinde gerçekleştireceği uygulamalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kutluata, vatandaştan Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'e kadar 12 yıllık iktidar talebinde bulunduklarını söyledi. Bu 3 yıllık dönemin her biri için ayrı projeleri olduğunu kaydeden Kutluata şunları söyledi: "İlk dönemimiz oluşturulan bu ayrıştırma ve yağma düzeninin ortadan kaldırılması ve kaynakları vatandaşlara aktarmak olacak. İkinci dönemimizde işsizlik yok edilip zenginleşme

sağlanacak. 2 trilyona yaklaşan milli gelir hedefimizi gerçekleştireceğiz. Üçüncü dönemimizde de 2023'te Türkiye'yi dünya ülkeleri arasında 1. Lig'e sokmuş olacağız. MHP'nin iktidara geleceğine işaret 3 blok var. Bunlardan ilki referandumdan çıkan yüzde 42 gibi ciddi bir oy var. Bunun tamamı MHP'li olmasa da çoğunluk MHP'ye kulak vermiştir. İkincisi yüzde 58 evet oyunun içerisinde de büyük bir oranımız mevcut. Bize o dönemde kulak vermeyenler şimdi haklılığımızı görmüş durumdalar. Üçüncüsü de yüzde 28 gibi bir oranda sandığa gitmeyen vatandaşlar var. Burada da MHP'nin büyük oy potansiyeli mevcut."

MHP'DEN DÜZCE ÇIKARMASI
MHP'DEN DÜZCE ÇIKARMASI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 13:53:03
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 18:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?