17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Milletvekilinden esnaf odasına ziyaret

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce esnafının yaşadığı sıkıntılar ve piyasadaki ekonomik daralma ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı'yı ziyaret etti.


Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Kaşıkoğlu, Düzce esnafının içinde bulunduğu durumu değerlendirmek ve milletvekillerinin üzerine düşen görevleri görüşmek üzere Kayıkçı ile bir araya geldiklerini belirterek, "DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, önemli bir kesimi temsil ediyor. Esnaf kitlesinin en tepe noktasındaki isim. Kendisiyle telefonla yaptığımız görüşmede bir araya gelelim, son gelişmelerle ilgili olarak esnafın içinde bulunduğu durumlarla ilgili olarak ne yapabiliriz konusunda görüş alışverişinde bulunalım istedik. Esnafımızın sorunlarını, yapmamız gerekenlerle ilgili olarak bize düşen görev nedir bunları konuşmak için bir araya geldik" dedi.


Piyasalarda bir daralmanın söz konusu olduğunu ifade eden Oda Başkanı Mustafa Kayıkçı, Milletvekili Kaşıkoğlu'nun TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda olduğunu ve Düzce esnafının sorunlarını yakından takip ettiğini dile getirerek, "Biz milletvekillerimize eksiklerimizi iletiyoruz. İl Başkanımız vasıtasıyla da görüşüyoruz. Piyasalarda bir daralma söz konusu. Bununla ilgili fikir alışverişinde bulunacağız. Bizim sıkıntılarımızla ilgili yakından bilgi sahibi" diye konuştu.


Hem DESOB'un hem de Sanayi ve Ticaret Komisyonunun, piyasadaki ekonomik daralma ile ilgili tespitleri olduğuna dikkat çeken Kayıkçı, bu tespitler üzerinden bazı yöntemler geliştirmeyi planladıklarını söyledi. Kayıkçı ayrıca, Düzce'de ticari anlamda neleri daha dinamik tutmanın faydalı olacağı konusunda da fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi. Kayıkçı, "Özellikle ticaretin daralması ile ilgili bazı tespitlerimiz var. Kendilerinin de tespitleri var. Bunları bir araya toplayıp nasıl bir yöntem kullanmamız gerektiğini konuştuk. Ticaretin önünü açabilmek için siyasi istikrarın sağlanması gerekiyor. Siyasi istikrar sağlanmadan ekonomik istikrarın sağlanması da mümkün değil. İnsanlar yatırımlarını yaparken düşünüyor. Düzce'de neleri daha dinamik tutabiliriz. neleri daha canlı tutabiliriz, neler lüzumludur, lüzumsuz olan şeyleri nasıl dışlayabiliriz ki bu işin doğrusunu yaparız diye görüş alışverişinde bulunacağız" şeklinde konuştu.

Ziyaret yapılan açıklarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 14:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?