17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Minik Dahiler sınıfı açıldı

Düzce Şükran Öney Anaokulunun ek sınıfı Halk Eğitim Merkezinde törenle hizmete girdi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'in açılışını yaptığı 5 yaş grubu çocukların yer alacağı sınıfta 16 öğrenci okul öncesi eğitimden yararlanacak.

Halk Eğitim Merkezinde proje sergisi ve ek sınıf açılışını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, okul öncesi eğitimin çok önemli olduğu söyledi. Sezer, hayırsever vatandaşların sağladığı desteklerle ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bütçesinden ayrılan ödenekle 10 anaokulunun önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmete açılacağını açıkladı.

Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Yusuf Sezer "Şükran Öney Anaokulunda duvarların dışına taştık ve Halk Eğitim Merkezinden sınıf almak zorunda kaldık. Halk Eğitim Müdürlüğüne böyle bir sınıf tahsis ettikleri için teşekkür ediyorum. Düzce'nin okul öncesi eğitimi açısından son derece önemli bir yatırımdır" dedi.

Düzce'nin de yer aldığı 6 ilin okul öncesi eğitimde zorunlu bölge kapsamına alındığını belirten Sezer "Pilot il uygulamasında önceden Düzce ilimiz yoktu. Girişimlerimiz sonucunda Düzce'de önümüzdeki eğitim öğretim yılı için pilot iller arasına girdi. 2009-2010 eğitim öğretim yılında okul öncesi çağında olan bütün çocuklarımız zorunlu olarak okul öncesi eğitimine alınacak. Okullaşma noktasında yaptığımız atılımlar sayesinde pilot il kapsamına alındık. Bunun için destek veren herkese teşekkür ediyorum. Okul öncesi eğitim son derece önemli bir yatırımdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Milli Eğitim Müdürü Sezer ilk olarak Anaokulunda yaklaşık 4 ay süresince yapılan çalışmaların yer aldığı serginin açışını yaptı. Serginin açılışının ardından 5 yaş grubunun yer aldığı Minik Dahiler sınıfının açılışını gerçekleştirdi. Sezer açılış sonrasında çocuklarla yakından ilgilendi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?