17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Muhtarlara hizmet içi eğitim semineri

Düzce'de mahalle ve köy muhtarlarına yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde nüfus hizmetleri konusunda bilgiler verildi.

Düzce Gençlik Merkezi'nde düzenlenen seminere merkeze alınan Düzce Valisi Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Osman Demir, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay, Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun ve muhtarlar katıldı.

Vali Ercan Topaca, devlet olarak amaçlarının muhtarların omuzlarındaki yükü hafifletmek olduğunu belirterek, "Görev yaptığım süre içerisinde bütün muhtar arkadaşlarımdan olumlu enerji aldım. Muhtarlarımız önemli bir grup. Bizim köydeki gözümüz kulağımız muhtar. Yaptığımız işler de her zaman sizin işlerinizi kolaylaştırmak, köydeki hayatı ve refahı arttırmak için" dedi.

Vali Topaca konuşmasının sonunda muhtarlardan helallik alarak, "Artık Ankara'da bir kapınız var" diyerek tek tek vedalaştı. Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir ise seminerle ilgili olarak bilgiler vererek, "Nüfus Hizmetleri Kanunu ile vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla Adres Kayıt Sistemi oluşturularak MERNİS veri tabanında kişi kayıtları ile eşleştirme işlemi tamamlandı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tutulan nüfus bilgileri elektronik ortamda kimlik paylaşım sistemi ile güncel bir şekilde kurum ve kuruluşların paylaşımına açılmıştır. Kamuoyunda e-devlet diye adlandırılan sistemin oluşturulmasında en önemli alt yapıyı oluşturan MERNİS sistemi ile TC kimlik numaraları, adres kayıt sistemi ve kimlik paylaşım sistemi gibi hayati önem arz eden ve ülkemizde yaşayan vatandaşların tamamını kapsayan hatta miras hukuku yönünden ölü olan kişinin kayıtları da sisteme dahil edilmiştir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, Nüfus İşlemleri, Evlenme İşlemleri, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi konularında muhtarlara bilgiler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 17:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?