17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Mutlu çocuk öğrenir

Düzce'de bulunan Viya Psiko Eğitim-Danışmanlık-Araştırma Merkezi'nde yaşları 6 ile 12 arasında değişen çocuklar özgüven atölyesinde becerilerini geliştiriyorlar.

Viya Psiko Eğitim-Danışmanlık-Araştırma Merkezi Psikologu Nevin Küçük mutlu çocuğun öğrenebileceğini belirterek, "Çocukların kendine güvenmesi, sözlü ifade, muhakeme, anlama ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve hızlı okuma becerilerinin arttırılması için keyifli bir atölye çalışması yapıyoruz. Çocukların sosyal becerilerinin geliştirilmesi amacıyla yaş gruplarına göre özel çalışmalar hazırlanıyor. Gelişim testleriyle çocukların mevcut durumları tespit ediliyor ve programın akışı çocukların durumlarına göre şekillendiriliyor" dedi.

Çocukların eğlenerek öğrendikleri çalışmaya ilgi büyük olduğunu belirten Küçük, program dahilinde çocuklara öğrencilerin durumlarının tespiti yapıldıktan sonra oku-hayal et-tamamla-anlat, hızlı okuyoruz-kendim ve hep birlikte, kendi öykünü doğaçlama hazırla-bireysel ve grup, oku-hayal et-tamamla-anlat, grubunun gazetesini çıkar; grup anlatımları başlıkları altında oyunlarla özgüven eğitimlerinin verildiğini söyledi.

Küçük ilerleyen haftalarda ergenlerin aileleri ile birlikte katılacakları psikolojik destek grubu da başlatılacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?