17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Öğrenciler türkü starlarını seçtiler

Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi engelli öğrencileri "Türkü Starlarını" seçti. 

Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi engelli öğrencileri okullarının açılışının 1. yıl dönümünü düzenledikleri etkinliklerle kutladılar. Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu'nda düzenlenen kutlama programına Düzce Vali Yardımcısı Osman Demir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sebahattin Toprak, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

Programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Demir, her sağlam insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, "Her 10 insandan biri engelli. Engelli çocuklarımız bizden acımamızı değil, ellerinden tutup beceri kazandırmamızı istiyorlar. Devletimiz elinden geldiği kadar tüm imkanlarını bu konuda seferber etti. Ailelerde engelli çocuklarını evlere hapsetmesinler dışarıya çıkarak topluma kazandırsınlar" şeklinde konuştu. 

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, her engelin aşılabileceğini ifade ederek "Biz tüm engelleri aşmaya geldik. Onlardan hiçbir desteğimizi esirgemeyelim. Devletimiz bu çocuklarımız için olabildiğince destek sağlamakta, ulaşımdan, yiyeceklerine kadar tüm imkanlarını seferber etmektedir" dedi. 

Konuşmaların ardından Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından folklor gösterisi yapıldı. Ardından Serpil Yılmaz, Onur İnan, Esra Gül, Meryem Çiçek ve Havva Soner isimli 5 engelli öğrencinin katıldığı türkü star yarışmasına geçildi. Öğrenciler söyledikleri şarkılarla davetlilere keyifli dakikalar geçirttiler. Yarışmada en narin Serpil, en centilmen Onur, en estetik Esra Gül, en sempatik Meryem Çiçek ve en doğal yarışmacı Havva oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencileri protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 12:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?