17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Öğrencilere fidan dağıtıldı

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Düzce'de düzenlenen törenlerde fidan dağıtıldı.

Düzce Anıtpark'ta düzenlenen törene Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, İl Çevre ve Orman Müdürü Oğuz Beyazıt, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çevre ve Orman Müdürü Oğuz Beyazıt, 5 Haziran Dünya Çevre Günü hakkında bilgiler vererek, "Haziran'ın ikinci haftası Çevre Haftası olarak kutlanmaktadır. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus artışları çevre sorunlarının artmasına neden oldu. Bu bütün ülkelerin ortak sorun haline gelmiştir. Çevre kirliliği günümüzde insan sağlığını da tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere sebep olan solunum yolu hastalıklarının çoğu, hava kirlililiği sonucunda oluşmaktadır. Balıklar çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında gelir. Sanayi artıkları, spreyler, ortaya çıkan gazlar, çevre atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesinde en önemli etkenlerdir. Çevre kirlenmesini insanın çevreye verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi zorunludur" dedi.

Konuşmanın ardından çevre konulu yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninin ardından törene katılanlara Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından fidan dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?