17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Öğrencilere servis eziyeti

Düzce'nin Akbıyıklar köyünde oturan ve uzaktaki okullarına devam etmek zorunda kalan öğrenciler, servis araçlarının zamanında gelmemesi yüzünden kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor.


Milli Eğitim Müdürlüğü denetimindeki servis araçlarının sabah saatinde zamanında köyde olmaması yüzünden Akbıyıklar köyünde oturan öğrenciler, her sabah eziyet çekiyor. Servis araçları gelmeyince okula geç kalmamak için ağır çantalarıyla birlikte yollara düşen öğrenciler, yaklaşık 4 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Yaklaşık 4 kilometrelik yolu yarım saat boyunca yürümek zorunda kalan yaklaşık 50 öğrenci, her sabah aynı eziyeti çekiyor. Bazı öğrenciler ise zaman zaman okula gitmiyor.


Servisler geç geldiği için okullarına yürüyerek gitmek zorunda kalan öğrenciler, "Zamanında okula gidemiyoruz. Bu yüzden öğretmenlerimiz bize kızıyor. Servis sorunumuzun çözülmesini istiyoruz" dediler. Veliler ise, geç gelen servisler nedeniyle çocuklarının okula geç kaldığını, bu yüzden okul yöneticilerinin çocuklarını okulda istemediklerini söyledi. Veliler yetkililerden kesin çözüm istedi.
Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de, öğrencilerin yaşadığı sıkıntıdan bilgisinin olduğunu belirterek, "Konu bize bugün ulaştı ve hemen bu konuya bakan şube müdürümüzü oraya göndererek öğrenci servis şoförlerini uyardık. Böyle bir durum tekrarlanırsa ihaleyi feshedeceğiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?