17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmen günü nedeniyle Düzce Belediyesi tarafından öğretmenlere yemek verildi.


Düzce Belediye Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Gününe ilişkin özel bir program düzenlendi. Belediye Dış İlişkiler Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Düzce'de görev yapan öğretmenlere YİMPAŞ Salonu'nda yemek verildi. Yaklaşık bin 500 öğretmenin hazır bulunduğu yemeğe Vali Bülent Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri katıldılar. Gecenin ilk etkinliği Dış İlişkiler Müdürlüğü'nün 24 Kasım Öğretmenlere Günü'ne özel bir sinevizyon gösterisi ile başladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, öğretmenlerin toplumun aydın insanları ve liderleri olduğunu belirtti. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna değinen Başkan Mehmet Keleş şunları söyledi; "Öğretmenler her türlü çalışma koşullar içinde ve her yerde eğitimin birer neferleridir. Onlarla biz bir yerlere geliyor. Onlarla aydınlanıyoruz. Bunun için de öğretmenler toplumun lider insanlarıdır."


Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, toplumu inşa etmede, geleceğe hazırlamakta ve günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde donanımlı kılmada en önemli etkenin hiç şüphesiz ki öğretmenler olduğunu söyledi. Düzce Valisi Bülent Kılınç ise geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin bilgilendirilmelerine, ilkeli ve erdemli bireyler olmalarını, değişen koşullara uyum sağlayacak biçimde yetişmeleri yönünde öğretmenlerin sarf ettikleri çabaları takdirle karşıladıklarını söyledi.
Yemek sonrasında Düzce Belediye Başkanlığı tarafından öğretmenlere kitaplar ve kalem seti hediye edildi. Gece Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü müzisyenlerinin konseri ile sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?