17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Öğretmenlerin karşılaştığı güçlükler

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Sönmez, öğrencilerin yaşının küçüldükçe eğitimin de zorlaştığını söyledi. 

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Eğitim öğretim uygulamalarında öğretmenlerin karşılaştıkları güçlükler ve problemler" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Vali Yardımcısı Osman Demir, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Sönmez, öğrencilerin yaşının küçüldükçe eğitimin zorlaştığını belirterek, "Eğitim masa başı bir iş değildir. Eğitim fakültelerinde verilen ezbere dayalı eğitim verimli değildir. Tıp Fakültelerindeki gibi eğitimlerin de uygulamalı olması gerekiyor. Tutarlı bir eğitim olmadığı sürece, yalnızca ezbere dayalı bir işlem içine girerseniz, bir şey fark etmiyor. Deneme-yanılma yöntemi ile öğrenmek büyük sorunlar ortaya çıkarıyor" dedi. 

Hayatın bir oyun olduğunu, bu nedenle her öğretmenin drama dersi alması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Sönmez, "Hayat bir oyundur, şu anda biz de oyun oynuyoruz. Ben Nutuk'u oynuyorum sizler de seyircileri oynuyorsunuz. Öğrenciler için de hayat böyle. Onun için çocuklara bazı şeyleri oyun ile anlatmak yardımcı olacaktır. Bu nedenle her öğretmenin drama eğitimi alması gerekiyor. Çünkü drama sınıftaki disiplini sağlamada önemli bir faktör" diye konuştu. 

Okulların eğitim yuvaları olmaktan çıktığını vurgulayan Sönmez, "Artık okullar eğitim yuvası olmaktan çıktı. Sadece öğrencilerin adreslerinin belli olduğu bir yer haline geldi. Öğretmenler ve yöneticiler ellerinden bütün gücü alınmış şamar oğlanına döndü. Eskiden öğrenciler öğretmenlerini görünce yolunu değiştirirdi. Şimdi öğretmenler öğrencilerini görünce yol değiştiriyor. Merkezde hiçbir zaman için bir insan olmaz. Bu yeri gelir öğrenci, öğretmen yeri gelir doğa olur. Burada merkeze bir tek şeyi alırsanız denge bozulur. Ne öğretmen odaklı bir eğitim ne de öğrenci odaklı bir eğitim olmaz, bunu ortaya çekmek zorundasınız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 13:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?