17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Okul birleştirmesine tepki

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Düzce kalıcı konutlarda bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu'nu Ticaret Lisesi ile birleştirme teklifine velilerden tepki geldi.


Yaşanan eğitim sorunlarını yerinde görmek ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları ile geçen hafta Düzce'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, toplantılar sonrası yaptığı basın açıklamasında Düzce'de bir tane daha meslek lisesi açılması için harekete geçeceklerini, bu okulun da kalıcı konutlarda bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu bünyesinde bir Ticaret Meslek Lisesi olacağını söylemişti.


Bu açıklama karşısında harekete geçen Hürriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği üyeleri, okul bünyesinde Ticaret Meslek Lisesi açılmasına karşı çıktı. Okul önünde bir araya gelen veliler, okulun bünyesinde Ticaret Meslek Lisesi açılmamasını istemediklerini söylediler.


Okul Aile Birliği Başkanı Naci Öztürkoğlu, Hürriyet İlköğretim Okulu'nda yaklaşık 350 öğrencinin bulunduğunu ve ilköğretim okulu öğrencilerin lise öğrencileri ile aynı bina ve bahçede eğitim görmelerini istemediklerini söyledi.


Diğer veliler de okullarını bir lise ile paylaşmak istemediklerini belirterek, "Okulumuzu kimseyle paylaşmak istemiyoruz ve bırakmayacağız" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 16:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?