17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Okuma yazma kursu açıldı

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açılan okuma yazma kursu düzenlenen törenle açıldı.


Törene Vali Yardımcısı Osman Demir, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhami Ataseven ve kursiyerler katıldı.


Vali Yardımcısı Osman Demir, okuma yazma bilmenin çok önemli olduğunu belirterek "Yaşadığımız günde okuma yazma bilmek çok önemli. Okuma yazma konusunda en mağdur olan bayanlarımız oluyor. Kızlarını okula göndermeyenler kendilerinden utanmalıdırlar" dedi.


Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, okuma yazma bilmeyen bir anne ve askerde okuma yazma öğrenmiş bir ailenin çocuğunu olduğunu belirterek, "Benim rahmetli annemde okuma yazma bilmezdi ama gördünüz gibi öğretmen olmuş bir oğlu var.

Aileler çocuklarını mutlaka okutmalıdır. Okuma yazma bilmek kapalı bir güzün açılması demektir. Biz öğretmenler sizler için varız. 12 kişi bir araya geldiğinde biz onlara istedikleri her branşta eğitim vermeye hazırız. Biz sadece okuma yaz değil bunun yanı sıra Halk Eğitim Merkezimizde bir çok branşta kurs açılmaktadır" şeklinde konuştu.


Halk Eğitim merkezi Müdürü Ataseven, Halk Eğitim Merkezi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda okuma yazma kursu açtığını belirterek, "Merkezde açtığımız bu kurslara birinci ve ikinci kademeli olmak üzere toplam 49 kişi başvuruda bulundu. Bunun yanı sıra mahallesinde veya köyünde okuma yazma kursu açılmasını isteyen vatandaşların en yakın okul müdürlüğüne müracaat etmeleri sonucunda kurs açılabilir. Kayıtlarımız devam ediyor" dedi.


Kursa gidecek olan vatandaşlara Vali Yardımcısı Demir ve Milli Eğitim Müdürü Sezer tarafından okuma yazma kitabı, defter, kalem ve silgi dağıtıldı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?