17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Orta hasarlı binalar için süre doluyor

Deprem nedeniyle orta derecede hasarlı hale gelen ve bugüne kadar onarıma başlamayan mal sahiplerinin orta hasarlı binalarını yapı denetim firmalarına incelettirmeleri, onarım ve güçlendirme projelerini yaptırmaları için verilen süre ay sonunda doluyor.


Düzce Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen deprem afetleri nedeniyle, orta hasar kredisinden hak sahibi olan veya olmayan afetzede mal sahiplerinin söz konusu orta hasarlı mevcut binalarının 30 Haziran 2008 tarihine kadar onarım ve güçlendirme projelerini yaptırıp, onarım ruhsatı almaları ve 31 Aralık 2008 tarihine kadar onarım ve güçlendirme işlemlerini bitirmeleri gerektiği bildirildi.


Açıklamada, belirtilen sürelerde konutlarını mevzuat çerçevesince onarım ve güçlendirme işlemlerini yapmayanların binalarının 7269 sayılı Afet Kanununun 13. maddesi gereğince yıkılacağı, yıkım masrafının yüzde 20 fazlası ile mal sahiplerinden karşılanacağı belirtildi.


Açıklamada ayrıca, yapıları deprem nedeniyle orta derecede hasarlı olup, bugüne kadar onarıma başlamayan mal sahiplerinin binalarını yapı denetim firmalarına 30 Haziran 2008 tarihine kadar incelettirmeleri, aksi halde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce hasar derecelerinegöre yasal işlem yapılacağı da ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?