17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

OSB Toplantısı yapıldı

Düzce Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısında, imalat atıkları ile 2.OSB'de ödeme güçlüğü çeken bir firmanın durumu masaya yatırıldı.


Düzce OSB Yönetim Kurulu toplantısı, Düzce Valisi Bülent Kılınç başkanlığında yapıldı. OSB Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 5 gündem maddesi görüşüldü. Vali Bülent Kılınç, 1. OSB'nin ana giriş kapılarının bitmek üzere olduğunu, diğer kapılar için teklif alınarak ihalesinin yapılacağını söyledi. 2.OSB ile ilgili gündemin yoğun olduğu toplantıda, AG-OG elektrik tesislerine SEDAŞ'tan kontrol mühendisi atanmasına karar verildi. 2.OSB'de yaklaşık 27 bin metrekarelik alana yatırım yapacak olan bir firmanın ödeme güçlüğü çektiğinin belirtilmesi üzerine Vali Kılınç, "Yatırımcılara adil davranmalıyız. Düzce'nin menfaatlerini düşünmeliyiz. Kendileri ile görüşelim.

Bizden yer bekleyen iş adamlarımız var. Sorunu hızlı bir şekilde çözeceğiz" dedi. Kılınç, yönetim kurulu üyelerinden Metin Büyük, Mustafa Yılmaz ve Yusuf Ercan'dan firma yetkilileriyle irtibata geçilmesi talimatını vererek, sorunun çözülmesi için gerekenin yapılacağını kaydetti. Toplantıda ayrıca 2.OSB'de bir firmanın imalat atıklarıyla ilgili sorun değerlenlendirildi. Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, işyerlerine açılış ruhsatı verirken imalat atıklarının niteliğini belirleyecek belge alınması gerektiğini söyledi.

Yılmaz'ın teklifi üzerine Vali Kılınç, atıklarla ilgili teknik bir çalışma başlatılmasını istedi. Vali Kılınç, "OSB'nin evsel ve sanayi atıkları farklı. Sanayi atıklarının Düzce çevresinde değerlendirmemiz mümkün değil. En yakın olan İzmit'te sanayi atıklarını göndermemiz gerekiyor. Çünkü onlarda sanayi atıklarını değerlendiren böyle bir tesis var. Çevre Müdürlüğümüze, OSB olarak yazı yazalım. OSB'de fabrika atıklarını değerlendirelim" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 15:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?