17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

OSB Yönetim Kurulu Toplantısı

Düzce Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu toplantısı, Düzce Valisi Bülent Kılınç başkanlığında yapıldı.


OSB Müdürlüğü'nde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan, Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz ve OSB Müdürü Sıtkı Üzmez'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 1. ve 2. OSB yatırımlarıyla ilgili 8 gündem maddesi görüşüldü.
Vali Bülent Kılınç, OSB mütevelli heyeti olarak görevlerinin altyapıyı bir an önce bitirip yatırımcıların hizmetine sunmak olduğunu söyledi. Altyapı hizmetlerinin bitmek olduğunu kaydeden Kılınç, 1. OSB'de çok az işlerinin kaldığını, 2. OSB'de ise bitişe doğru hızlı bir gidiş olduğunu dile getirdi.


OSB Yönetim Kurulu toplantılarını her hafta düzenli olarak yapmayı planladıkları belirten Kılınç, mütevelli heyet çoğunluğunun aldığı kararları uygulamaya çalışacaklarını ifade ederek, "Şimdiye kadar prensibim oy birliğiyle alınan kararların uygulanması şeklindeydi. Burada daima mütevelli heyetimizde çoğunluğa bakacağız ve kararlar alacağız. Kararların uygulanmasına çalışacağız. Bizim OSB mütevellisi olarak görevimiz, OSB'nin altyapısını bir an önce bitirip yatırımcıların hizmetine sunmak olacaktır. Bir müddet sonra zaten biz mütevelli heyet olarak OSB yönetiminden çekileceğiz ve tamamen yatırımcılarımızın yönetimine bırakacağız" diye konuştu.


Basına açık gerçekleştirilen toplantının ilk gündeminde, Düzcespor'un finansman ihtiyacını sağlayan Nu-Door firmasının tahsis karanının değiştirilerek yeni kuracağı firma adına tahsis yapılması talebi ve altyapı katılım bedelinin metrekaresini 10 dolar olarak yeniden düzenlemesi yer aldı. Vali Kılınç, Nu-Door'un OSB içinde çok iyi çalıştığını ve 45'e yakın Düzceli gence iş imkanı sağladığını belirterek, "Firma, yoğun talepler aldığını ve işini büyütmek istediğini bize iletti. Yeni bir arsa tahsisi söz konusu oldu. Bu nedenle firma adına OSB'de 6 bin 700 metrekarelik bir alanın tahsisine karar verdik" dedi. Kılınç, konuşmasının ardından Nu-Door'un yeni arsa tahsisi için altyapı bedeli konusunda yönetim kurulu üyelerinin görüşlerini aldı. Üyelerin 25 dolarlık altyapı katılım bedelini uygun bulan Kılınç, firmaya ödeme planında kolaylık sağlanarak, 30 ay vade uygulanması yönündeki kararın uygun olduğunu dile getirdi.


Toplantıda, OSB'de ilave parsellerin elektrik altyapısı için alınan teklifler değerlendirildi. Altyapı yapım işi için 20 bin 418 YTL fiyat veren Muhittin Coşkun'a verildi. Toplantının 3. gündeminde ise İstanbul Treyler firmasının tahsisinin yeni kurduğu Tür Metal San. Tic.Ltd. Şti. adına tahsis kararı değişikliği talebi görüşüldü. Talep, uygun bulunarak Alman firma olan Tür Metal Sanayi için tahsisi kabul edildi.
1.OSB'nin giriş kapısı için hazırlanan 2 proje onaya sunuldu.

Giriş kapıları için hazırlanan maliyetleri yaklaşık 69 bin YTL ile 56 YTL olan 2 proje değerlendirildi. Ucuz maliyetle yapılması istenen giriş kapısı projesinin en uygun teklifi verene yaptırılmasına karar verildi. OSB mütevelli heyet toplantısında 2. OSB'nin parasal durumu da görüşüldü. Vali Kılınç yatırımcıların şimdiye kadar bir ödeme yapmadığını söyledi. Bu konuda gerekenin yapılacağını kaydeden Kılınç, "Biz altyapı yatırımlarını yaparken arkadaşlarımızdan aldığımız taahhütle çalışıyoruz.Geçerli sebep göstermeden ödeme planına uymuyorlarsa, biz de gerekeni yapmak zorundayız. Arkadaşlarımızı tahliye edeceğiz. Tebligatlarımızı yapalım ödemelerini düzenli yapsınlar" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?