17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Otobüs reklamları devam edecek

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediye halk otobüslerindeki reklamların devam edeceğini belirterek, "Ancak otobüslerdeki reklamları, zabıta ekipleri denetleyecek" dedi.


Belediye Meclisi toplantısında gündeme gelen belediye otobüslerindeki reklamlarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Keleş, "Son meclis toplantısına ben katılmadım. Ancak biliyorsunuz ki belediye otobüslerinin bir çoğu belediye denetiminde. Belediye olarak reklam konusunda bir görev ve sorumluluğumuz olduğu için bunları denetlemekten ve tabi ki ilan - reklam vergilerini almaktan sorumluyuz. Yani birisi gerek kendi otobüsüne, gerek kendi işyerinin dışarısına halkın görebileceği gibi bir reklam asarsa, bunun vergisi ve denetimi var.

Denetim özellikle, halka bir takım yanlış imalarda bulunabilecek, ya da yanlış yönlendirebilecek, toplum ahlakına aykırı bir takım durumlar çağrıştırabilecek reklam ve ilanlara müsaade etmeyiz. Otobüslerdeki reklamlar konusunda bir şey gündeme geldiyse, bir araştıralım.

Otobüsler özellikle, dışında belediye otobüsü yazmasa bile belediye denetimli halk otobüsü yazdığı için daha önemli. Bu konuda biz almamız gereken kararları alabiliriz. Reklamların tamamının kaldırılması gündeme gelemez. Ama uygun olmayanların kaldırılması gündeme gelebilir" dedi.


Başkan Keleş, daha önce camları tamamen kaplayan, içeriyi ve dışarıyı görmeyi engelleyen reklamların var olduğunu belirterek, "Bunları kaldırdık. Otobüslerdeki reklamlarla ilgili olarak bir kez daha zabıta ekipleri kontrol yapacak" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?