17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Pakmaya'dan çevre yatırımı

Dünyanın en büyük ekmek mayası üreticisi konumunda olan Pakmaya, Düzce'nin Cumayeri ilçesindeki fabrikasında 17.5 milyon dolarlık arıtma tesisini hizmete soktu.


Arıtma tesisinin açılışı için tören düzenlendi. Düzce Valisi Bülent Kılınç, törende yaptığı konuşmada Düzce'nin hızla sanayileştiğini ve gelişmekte olduğunu belirtti. Vali Kılınç, "Sanayileşirken çevreye de duyarlı olunmalı. Biz buna özen gösteriyoruz. Yaşanabilir bir çevre için gerekli yatırımları yapıyoruz. Bir yandan sanayileşme olurken, diğer yandan bize miras kalan çevreyi korumak gerekir, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre oluşturmamız lazımdır" dedi.


Pakmaya Yönetim Kurulu Başkanı Canan Pak da, kurum olarak çevreyi koruduklarını ve bu konuda duyarlılık gösterdiklerini ifade ederek, "Tamamladığımız yeni arıtma tesisleri 17.5 milyon dolara mal oldu. Türkiye'nin en büyük ve en teknolojik arıtma tesisini kurarak, çevrenin korunması yönünde örnek ve önemli bir adım atmış olduk" diye konuştu.


Canan Pak, "Düzce fabrikamızda ilk arıtma tesisi bundan 19 yıl önce kuruldu. Yeni kurduğumuz buharlaştırmalı tesisimiz ise, dünyadaki en son teknolojiyi yansıtıyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Pakmaya'nın yeni arıtma tesisleri hizmete girdi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?