17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Para ödemeyen firmalara uyarı

Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmaları koşuluyla kendilerine bedelsiz arsa tahsis edilen firmalardan sorumluluklarını yerine getirmeyenlere son kez uyarı yapılacağı bildirildi.


Düzce Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Vali Bülent Kılınç başkanlığında toplanarak gündemindeki konuları görüştü. Gündemin en önemli maddesini taahhütlerini yerine getirmeyen ve aidat borçlarını ödemeyen firmaların durumu oluşturdu.


Vali Kılınç, toplantıda, borçlu firmaların durumunda olumlu yönde bir gelişme olmadığını ifade ederek, bu firmalarla en kısa zamanda durum değerlendirme toplantısı yapacaklarını söyledi.


Bazı firmaların altyapı katılım paralarını ödemediğine dikkat çeken Kılınç, "Bu firmaları son kez uyaralım. Buna rağmen borçlarını ödemezlerse gerekli yasal prosedürü uygulayalım" dedi.


Toplantıda borçlu firmalarla özel bir toplantı düzenlenmsine ve bu toplantıda durum değerlendirmesi yapılarak firmaların borçlarının yeniden yapılandırılmasına karar verildi. Borçlu firmalar katılım bedellerini yine ödemezlerse bu kez tahsislerinin iptal edilmesi gündeme gelecek ve OSB'den çıkartılacaklar.
Bu arada, söz konusu firmaların yaklaşık 500 bin dolar borçlu oldukları öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 16:10:05
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 20:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?