17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Polis teşkilatının gurur günü

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 166. YIL DÖNÜMÜ

Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Düzce halkına en iyi şekilde hizmet edebilmek için 24 saat esasına göre çalıştıklarını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Emniyet Teşkilatının 166. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Vali Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti. Gezer'e emniyet amirleri ve polisler de eşlik etti.

Emniyet Müdürü Gezer, Düzce halkına en iyi şekilde hizmet edebilmek için 24 saat esasına göre çalıştıklarını dile getirerek, "Emniyet teşkilatı insanların güven ve huzurunu sağlamakla mükellef. Bu ortamı oluşturmak için ihtiyaç duyduğumuz teçhizat konusunda da devletimizin ve hükümetimizin üstün teveccühlerine mashar oluyoruz. Düzce halkına en iyi hizmeti verebilmek için kanunun bize verdiği yetkileri kullanarak 24 saat esasına göre çalışıyoruz" diye konuştu.

Vali Vasip Şahin ise Emniyet teşkilatının geçmişten gelen birikim ile teknolojiyi birleştirdiğini ve başarılı işlere imza attığını kaydederek, "Emniyet teşkilatı Cumhuriyet'ten daha eski bir teşkilat. Tüm bilgi birikimini faaliyete geçiren dinamik bir topluluktur. Emniyet teşkilatı bugün geldiği noktada hem eğitim, hem teknoloji itibariyle en modern kurumlarımızdan bir tanesi" dedi.

Hem ülke genelinde hem de Düzce ölçeğinde insanların Emniyet teşkilatına olan güveninin arttığını vurgulayan Şahin şunları söyledi; "İnsan odaklı yaklaşım, işkenceye taviz vermeme ve beşeri ilişkilerde sağlanan başarı Türk insanının Emniyet teşkilatına olan güvenini arttırdı. Emniyet mensuplarımız artık insan odaklı çalışıyorlar. Türk insanı emniyetin her zaman yanındadır. Emniyetin karşısındaki suç işleyen grup ise bir azınlıktır. Emniyet Teşkilatı Düzcelilerin huzur ve güvenini temin edebilmek için gece gündüz çalışıyor. Bir ilde güvenliği temin eden kurumların başında Valilik gelir. İl Emniyet Müdürü Ali Gezer dolayısıyla emniyetin başarısı bizim başarımız demektir. Ben başarılı hizmetlerinden dolayı tüm polis teşkilatı mensuplarına teşekkür ediyorum."

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yıldönümü dolayısıyla Düzce Anıt Park'ta bir kutlama töreni gerçekleştirildi.

Program, Emniyet Teşkilatına ait araçların geçiş töreniyle başladı. Ardından İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törende bir konuşma yapan Gezer eşitlik ve saygı ortamını sağlamanın en önemli hedefleri olduğunu ifade ederek "Emniyet teşkilatı özgürlükçü düşünce, demokratik düzen, kanun hakimiyeti ve halkın can ve mal güvenliğinin korunması görevlerini yerine getirir. Eşitlik ve saygı ortamını sağlamak en önemli hedefimizdir" dedi.

Düzce Emniyetinin teknolojik yeniliklerden faydalanarak kendisini geliştirdiğini kaydeden Gezer şöyle konuştu: "Teşkilatımız gelişmelere ayak uydurarak kendisini yenilemektedir. Bu kapsamda Düzce'de 28'i hareketli, 12'si sabit, 40 MOBESE kamerası devreye sokulmuştur. Ayrıca Kalıcı konutlar bölgesine hizmet veren Yeni Kent Polis Karakolu için kendi imkanlarımızla Kazıkoğlu Mahallesi'nde yeni bir bina inşa etmekteyiz. Emniyetin araç filosunu genişlettik. Düzce'ye en iyi şekilde hizmet edebilmek için çalışıyoruz."

Konuşmanın arından Düzce Emniyet Polis Gücü Spor Kulübü ekibi tekvando gösterisi sundu. Daha sonra ise saldırı konusunda eğitimli Alex isimli köpek eğitmeni ile birlikte katılımcılara hünerlerini gösterdi. Program halkoyunları gösterisiyle son buldu.

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 166. YIL DÖNÜMÜ
TÜRK POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 166. YIL DÖNÜMÜ
TÜRK POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 166. YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 15:14:05
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 18:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?