17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Prefabrik çilesi ne zaman bitecek?

Düzce Valisi Bülent Kılınç ve AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, depremden sonra kurulan ve boşaltılma çalışmalarına başlanılan prefabriklerde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Düzce'de, 1999 yılında yaşanan deprem sonrasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından depremzedelerin barınması için prefabrikler yapılmıştı.

Zaman içinde boşalan çok az kişinin kaldığı prefabriklerin kaldırılması için çalışma başlatıldı. Düzce Valisi Bülent Kılınç, Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ile birlikte prefabrikte yaşayan vatandaşları ziyaret ederek sorunları dinledi. Tek tek prefabrikleri gezen yetkililer, çözüm noktasında çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, gerçekten ihtiyaç sahibi ailelerin mağdur edilmeyeceğini belirterek, "Fevzi Çakmak, Gümüşpınar ve Kiremitocağı mahallelerinde olmak üzere toplam 3 prefabrik alanımız var. Depremin üzerinden 9 yıl geçti. Bu yapılar yapılırken biliniyordu ki bunlar geçici yapılar, bunlar artık ömürlerini tamamladı. Buradaki insanların da çok bayılarak beğenerek burada yaşamıyor. Burada insanlara ne gibi bir şey yaparız. Valimiz, milletvekili arkadaşlar ve belediye başkanımızla, prefabrik yapılarda oturmayı ve okumayı hak etmeyenlerin öncelikle buraları boşaltmasını hedefledik. 3 prefabrik alandan 2 tanesini kaldırıp kalan 1 alanda da insanların insanca yaşayacakları bir ortam oluşturabilir miyiz diye düşündük. Bunun çalışmasını yapıyorduk" dedi.

Bu çerçevede valilik tarafından bazı prefabriklerin boşaltıldığını anlatan Kaşıkoğlu, şöyle konuştu: "Bu çalışmalarla ilgili bazı şikayetler gelmeye başladı. Buradan çıkarttığımızda kendi ayakları üzerinde duramayacak ailelerin olduğunu tespit ettik. Bunları gelip yerinde görmek istedik. Bugün bunun için buradayız. Biz insanların mağdur olmasını istemiyoruz. Gerçekten mağdur insanların yaralarını devlet sarmak zorundadır. Biz bu yaraları en iyi ne şekilde nasıl sararız doğrultusunda çalışma yapmak istiyoruz. Buradan hiçbir kimsenin gözyaşı içinde çıkmasını istemiyoruz."

Milletvekili Kaşıkoğlu, gerçekten mağdur olan insanları prefabriklerden çıkarıp kendi kaderlerine terk ederek sorunun çözülmeyeceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Sosyal konut olarak kabul edebileceğimiz TOKİ'nin projeleri var. Onlarda hiç peşinat aramaksızın ayda 150 ile 200 YTL arasında ödemelerle konut imkanı var. 60-70 metrekare onunla ilgili girişimlerimiz var. Yer teslimi yaptığımız taktirde TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar bu konutları yapabileceğini belirtmişti. Bu konutları da
kazandırdığımız zaman insanları buradan kurtarmış olacağız."

Vali Bülent Kılınç ise insanların mağdur olmaları istemediklerini belirterek, bugüne kadar yapılan tespitlerde belirledikleri gerçek mağdur aileleri sokağa atmayacaklarını söyledi.

Gümüşpınar ve Fevzi Çakmak mahallelerindeki prefabriklerde yaşayan mağdur vatandaşlar, boşaltılan Kiremit Ocağı Prefabrikleri'ne yerleştirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 12:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?