17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Prefabrike yapılar kaldırılıyor

Düzce'de 1999 yılında yaşanan deprem afetinden sonra yapılan ve bugüne kadar vatandaşların barınma ihtiyacını karşılayan prefabriklerin kaldırılacağını duyan vatandaşlar Düzce Belediyesine gelerek Başkan Mehmet Keleş'le görüştü.


Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Temmuz 2008 tarihine kadar prefabriklerin boşaltılması istenirken, boşaltılmadığı taktirde elektrik ve suyunun kesileceği bildirildi.


Tebligatlar üzerine prefabrik yapıların kaldırılacağını duyan vatandaşlar, bilgi almak üzere Düzce Belediyesine geldi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile görüşen vatandaşlar, prefabrike yapıların kaldırılmamasını istedi. Maddi olarak zor durumda olduklarını söyleyen vatandaşlar, Başkan Keleş'e kendilerine söz verdiğini ve prefabrike yapıların kaldırılmayacağını söylediğini hatırlattılar. Başkan Mehmet Keleş ise, prefabriklerin belediye tarafından değil, Düzce Valiliği tarafından kaldırılacağını ve belediyenin bu konuda bir yetkisinin bulunmadığını anlatmaya çalıştı. Keleş, "Ben sizlere yardımcı olmak için gerekli yerlerle görüşeceğim. Sizler de depremde kiracı konumundaydınız yine kiraya çıkmanız lazım. Buralar öyle ya da böyle bir şekilde kaldırılacak" dedi. Gurup daha sonra dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 17:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?