17
Haziran
2024
Pazertesi
DÜZCE

Prefabriklerde kalmaya devam ediyorlar

12 Kasım 1999 da yaşanan depremin 9. yıldönümünde prefabriklerde yaşam hâla sürüyor.


17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da iki büyük deprem felaketi geçiren Düzce'de depremlerin ardından vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için geçici olarak kurulan prefabriklerde birçok kişi yaşamaya devam ediyor.

Kiremit Ocağı ve Fevzi Çakmak mahallelerinde bulunan prefabrik konutlar depremzedelerin yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelerin de barınma ihtiyacını karşılıyor. Prefabriklerde kalanlar gidecek yerleri olmadığını belirtiyor.


Prefabrikte yaşamaya çalışan Fatma Tüs isimli vatandaş, yıllardır prefabrikte kaldıklarını bunun nedeninin ise imkansızlık olduğunu belirterek, "Ne yapalım çaresizlik içindeyiz. Kira verme durumumuz yok. İhtiyacımız var onun için buralarda kalıyoruz. Devletten istediğimiz gerçek mağdur aileleri tespit edip daha yaşanılabilir bir yere bizleri yerleştirmelerini istiyoruz" dedi.


Berbat bir yaşam sürüklerini ifade eden Nurgül Altun ise prefabriklerde düzgün bir ortam olmadığını söyledi. Zor bir yaşam olduğunu anlatan Altun, şöyle konuştu: "Prefabriklerde kalanlara bir ilgi yok. Maddi durumum iyi olsa 1 dakika burada durmam, 3 çocuk okutuyorum. Hiçbir yerden destek görmüyoruz. Yaşanacak bir yer değil ama 400'den aşağı kira yok."
Depremin üzerinden geçen 9 yıla rağmen prefabrikte yaşamaya çalıştıklarını belirten Sibel Yıldırım ise "9 yıldır buradayız. Berbat bir yaşam sürüyoruz. Eksiği bitmiyor damı akıyor, alttan su geliyor kışın soğuk yazın çok sıcak. Devletten tek bir isteğimiz var o da başımızı sokacak bir ev" dedi.
12 Kasım 1999 tarihinde yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem felaketinde Düzce'de 782 kişi hayatını kaybetmiş 2 bin 678 kişi de yaralanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 15:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?